Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Orman, Peyzaj »  Diğer  »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Ormancılık
 Süs Bitkileri
 Doğal Ürünler
 Tıbbi, Aromatik Bitkiler
 Diğer
 


Almanya'ya 'Buralar dutluktu' ormanı...

Almanya'nın Bremen kentinde şehir parkında Türk ormanı için ağaç dikimleri başladı. Ormana ilk olarak dut ağaçları dikildi...

Almanya ’da Türkiye kültürünü tanıtmak amacıyla geçen yıl kurulan Türkiye Kültür Forumu, orman oluşturuyor. Türkiye Kültür Forumu Başkanı Bülent Uzuner Bremen şehir parkındaki Türk Ormanı’ndeki dikimlere Türkiye'den Almanya'ya göçün simgesi olarak Almanya'da ender görülen, Türkiye'de ise kırsal alandaki birçok evin bahçesinde dikili dut ağaçlarıyla başladıklarını söyledi.
Uzuner, "Etkinliğimize, Türklerin Almanya'da 50 yılını sembolize etmek için şimdilik 5 dut ağacı ile başladık. Parkın en işlek yerine dikilen bu dut ağaçları, buradan geçen Almanlar'ın olduğu gibi, burada yetişen Türkler'inde ilgisini çekeceğine inanıyoruz. Zamanla Türkiye'de yetişen diğer meyve türlerinin fidanlarını buraya dikerek ormanızı zenginleştireceğiz" dedi.

‘BU HASRET BİZİM...’

Uzuner, dut ağaçları önüne ağacın cinsi ve meyvesi üzerine bilgilerin yanısıra, şair Nazım Hikmet'in Davet şiirinden "Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşcesine. Bu hasret bizim" mısraların da yer alacağı bir plaketin asılacağını belirtti.
Bürgerpark Müdürü Tim Grosmann ise "Türkler, Bremen'in bir tarihidir. Bu bağlamda parkımızda olmayan ağaç türü dut, bizim için de büyük tecrube olacaktır" diyerek, parklarına ağaç bağışlamak isteyenlere de kapılarının her zaman açık olduğunu söyledi. Türk ve Alman basınının büyük ilgi gösterdiği törene, Türkiye Kültür Forumu üyeleri, diğer sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve iş adamları katıldı. (BREMEN/AA)
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
04.04.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Almanya, Türkiye, haber, toplum, orman, sivil toplum, sivil , kültür, orman, dut ağacı
Link: Almanya'ya 'Buralar dutluktu' ormanı...




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız