Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Orman, Peyzaj »  Diğer  »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Ormancılık
 Süs Bitkileri
 Doğal Ürünler
 Tıbbi, Aromatik Bitkiler
 Diğer
 


Hayvancılık ve petrol yüzünden ormanlarını tahrip eden Kolombiya'da son durum....

Kolombiya'nın en bereketli eyaleti Casanare'ye aralık ayından beri hiç yağış düşmedi. 20 bin hayvan telef oldu. Vahşi hayvan ölümleri de başladı. Çevre Bakanı bürosunu bölgeye taşıdı.

Kolombiya'nın orta kesimi, kuraklık tehdidiyle karşı karşıya. Başkent Bogota'nın yaklaşık 500 kilometre kuzeydoğusunda yer alan ve bereketli topraklarıyla anılan Casanare'ye geçen aralık ayından bu yana yağış düşmediği, yüksek hava sıcaklığının yaklaşık 20 bin hayvanın telef olmasına yol açtığı ve ekili alanlara zarar verdiği belirtildi. Vahşi yaşam uzmanı Ricardo Combariza, binlerce hayvanın su sıkıntısı ve yaşamlarını sürdürecek koşullardan yoksun kalması nedeniyle öldüğüne dikkati çekti.

Kolombiya Çevre Bakanı Luz Helena Sarmiento ise bürosunu salı günü Casanare eyaletinin başkenti Yopal'a taşıdı. Sarmiento, Yopal'dan acil durumla ilgili operasyonlara öncülük edecek.

 
LAGÜNLER VE BATAKLIKLARDAN SU ÇEKİLECEK!

Bölgede yaşanan doğal afetten, büyükbaş hayvancılık yapmak için ormanlık alanlarını yok eden çiftçiler, petrol şirketleri ve Maya ağacı dikimi yapan firmalar da sorumlu tutuluyor.
 
Kolombiya Hidroloji, Meteoroloji ve Çevre Çalışmaları Enstitüsü'nün başkanı Omar Franco, şiddetli geçen yazın Casanare için sıra dışı bir durum olduğunu ifade etti. Franco, plansızlığın hiç şüphesiz durumun daha da kötüleşmesine neden olduğunu söyledi.
Casanare Valisi Marco Tulio Ruiz da yer altındaki su kaynaklarından, lagünlerden ve bataklıklardan faydalanmak için yöntemler bulmaya çalışırken, kuraklıktan etkilenen köylere ve çiftçilere kaynak, teçhizat ve lojistik destek vermesi için petrol şirketlerinden yardım talep etti.

Kolombiya Petrol Birliği Başkanı Alejandro Martinez, üye şirketlerden krizin çözümü için 270 bin dolar katkıda bulunmalarını istedi. Ayrıca bölgedeki hayvanlar için gıda ve ilaç gönderilmesi için bir acil durum fonu oluşturulduğu, kuraklıktan etkilenen yerlere her gün 100 su tankerinin gönderildiği belirtildi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
04.04.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Pakistan, Türkiye, çevre, haber, Yaşam, Hayvanlar, Hava, petrol, su, gıda, meteoroloji, orman
Link: Ormanlarını tahrip eden Kolombiya'da son durum...




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız