Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Orman, Peyzaj »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Ormancılık
 Süs Bitkileri
 Doğal Ürünler
 Tıbbi, Aromatik Bitkiler
 Diğer
 


'Altın ağacı' bulundu

Yeraltından su alırken altın zerreciklerini de içine çeken ağaçlar araştırmacıları hayrete düşürdü. Bu ağaçlar, altın rezervlerinin bulunmasına yardımcı olacak.

Bilim adamları, Avustralya ormanlarındaki bazı bitki türlerinin yapraklarında altın buldu. "Nature Communications" dergisinde yayımlanan araştırma, bir okaliptüs ağacının yapraklarında bulunan altın zerreciklerinin ağacın metrelerce altındaki altın rezervine işaret ettiğini ortaya çıkardı. Keşfin, ulaşılması güç bölgelerde altın gibi minerallerin bulunmasını kolaylaştırması bekleniyor.

Avustralya Milletler Topluluğu Bilimsel ve Endüstriyel Araştırma Örgütü’nden (CSIRO) Dr. Dr Mel Lintern, "İnsanoğlu, şimdiye kadar ulaşılabilir yerlerdeki altın rezervlerinin büyük bir kısmını buldu. Şimdi onlarca metrelik nehir tortusu ve kum tepeciklerinin altındaki ulaşılması güç rezervleri bulmaya çalışıyoruz. Ağaçların, bu konuda bize yardımcı olabileceğini keşfettik."

X IŞINLARINI KULLANDILAR

Okaliptüs gibi bazı ağaçların çevrelerindeki toprakta bulunan altın zerreciklerini içine çektiğini keşfeden araştırmacılar, maddeleri ayrıntılı bir biçimde incelemek için X ışınlarından yararlanan senkrotron makinesini kullanarak bazı ağaçların yaprakları, dalları ve kabuklarında altın zerrecikleri buldu.

Ağaçların toprak içindeki suyu alırken altın zerreciklerini de içlerine çektikleri belirlendi. Ağaç yapraklarındaki altın, yerin en az 30 metre altında zengin bir altın kaynağı bulunduğuna işaret ediyor.

Yöntemin demir, bakır ve kurşun madenlerinin bulunması için de kullanılabileceği düşünülüyor. 
 
 
 
 
 Yapraklardaki altın zerrecikleri çıplak gözle görülmüyor; ancak X ışını kullanan makinelerle tespit edilebiliyor
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
24.10.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Avustralya, bilim, Nature, altın ağaç
Link: 'Altın ağacı' bulundu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız