Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Orman, Peyzaj »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Ormancılık
 Süs Bitkileri
 Doğal Ürünler
 Tıbbi, Aromatik Bitkiler
 Diğer
 


Üniversitelerde ağaçlandırma seferberliği başlıyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Türkiye genelindeki tüm üniversite öğrencileri için fidan dikim kampanyası başlatıyor.


5 milyon 600 bin fidanın dikileceği kampanyayı yarın Başbakan Erdoğan, Gazi Üniversitesi Yerleşkesi ile başlatıyor. Kampanya çerçevesinde 26 bin 500 ODTÜ öğrencisi için de fidan dikilecek.

Fidanların 6 bini üniversite alanına, 20 bin 800 tanesi ise Ankara Çevre Yolu’na dikilecek. Öğrencilerin yoğun kullandığı alanlarda elma, armut, erik, badem, ceviz gibi meyve fidanları; diğer yerlere ise ilin toprak ve iklim yapısına uygun çam, selvi, sedir, çınar gibi türler tercih edilecek.

HER ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ İÇİN 1 FİDAN
 
Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan dev proje. Bakan Veysel Eroğlu’nun talimatıyla her bir üniversite öğrencisi için 1 fidan kampanyası başlıyor. Başbakan Erdoğan’ın Gazi Üniversitesi’nin Gölbaşı Yerleşkesi’ne dikeceği fidanla başlayacak kampanya çerçevesinde son günlerin tartışmalı okulu ODTÜ’nün 26 bin 800 öğrencisi için de fidan dikilecek.

Ancak fidanların tamamı üniversite yerleşkesinde olmayacak. Üniversite yönetiminin talebi doğrultusunda 6 bin fidan yerleşkeye; 20 bin 800 fidan ise Ankara Çevre Yolu’na dikilecek.

Bakanlık yetkilileri, Hürriyet’e Türkiye genelinde Açık Öğretim Fakültesi ile özel ve vakıf üniversitelerinin öğrencileri de dahil olmak üzere 5 milyon öğrenci bulunduğunu ancak dikilecek fidan sayısının 5 milyon 600 bin olacağını açıkladılar.

Bazı okulların yerleşke alanlarının sınırlı kaldığını ya da zaten çok sayıda ağaç bulunduğunu dolayısıyla üniversite yerleşkelerine okuldaki öğrenci sayısı kadar fidan dikmenin mümkün olmadığını vurguladılar. Bu durumdaki üniversitelerde, yönetimlerin talebi doğrultusunda öğrenci sayısının altında dikim yapılacağını; ancak kalan öğrenci sayısı kadar fidanın o ilde belirlenen başka yerlere dikileceğini söylediler.

Yetkililer, Doğu ve Güneydoğu’da yeni kurulan üniversitelerin ise ağaç ihtiyacının daha fazla olduğunu, dolayısıyla buralara da öğrenci sayısından daha fazla fidan dikileceğini belirttiler.





BAŞKENT, YEDİTEPE, KOÇ VE SABANCI DA VAR…
 
Açık Öğretim Fakültesi öğrencileri ile vakıf ve özel üniversitelerin de dahil olduğu kampanya çerçevesinde Ankara Başkent Üniversitesi, İstanbul Haliç, Koç ve Sabancı Üniversitelerine de fidanlar dikilecek. Başkent Üniversitesi’ne üç bini yerleşke içinde olmak üzere 9 bin 482; Haliç için 7 bin 325; Koç için 5 bin 187 ve Sabancı Üniversitesi için de 3 bin 712 fidan dikilecek.

ELMA, ARMUT, BADEM, CEVİZ…
 
Bakan Eroğlu’nun ‘öğrencilerin yoğun olarak gezdiği alanlara meyve fidanları dikilsin’ talimatıyla elma, armut, erik, ceviz, badem gibi fidanlar tercih edilirken; daha uzak bölümlere çam, sedir, selvi, çınar gibi ilin iklimine ve toprak yapısına uygun fidanlar dikilecek.
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
15.11.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Üniversitelerde, ağaçlandırma seferberliği, başlıyor, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Türkiye, üniversite öğrencileri için, fidan dikim kampanyası
Link: Üniversitelerde ağaçlandırma seferberliği başlıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız