Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Orman, Peyzaj »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Ormancılık
 Süs Bitkileri
 Doğal Ürünler
 Tıbbi, Aromatik Bitkiler
 Diğer
 


Birbirine Bağlanan 150 Yıllık İki Sarı Çam Şaşırttı

ERZURUM (İHA) - Erzurum'un Oltu ilçesinde 150 yıllık iki çam ağacının birbirlerine kaynayarak bağlanması görenleri şaşırttı.
 
Oltu Orman İşletmesi Hisar Şefliği Bölgesi Gökçedere Köyü sınırları içerisindeki Karanlık Dere Ormanlarındaki 150 yıllık iki sarı çam, Orman İşletme Müdürlüğü yetkililerini bile şaşırttı. İki çamın dallarının birbirine kaynayarak bağlandığını gören yetkililer, uzun süre ağaçları inceledi. Oltu Orman İşletme Müdürü Cemal Evrim, ormancıların çalışmalarını arajman planları doğrultusunda yaptıklarını belirtti. Evrim, “Arajman planları mevcut ormanlarımızın bakım bloklarına ayırmış, gençleştirme sahalarına belirlenmiş, suni tesis çalışmaları belirlenmiş bir plandır. Şu anda bulunduğumuz ormanımız Hisar İşletme Şefliğimize bağlı Gökçedere Köyü sınırları içerisindeki Karanlıkdere Ormanındayız. Karanlıkdere Ormanları 2013 yılı arajman planlarımız içerisinde olup, bakım damgası çalışması yapılacağı sırada karşılaştığımız iki ağacın sevdalı şekilde kaynaştığını görüyoruz. İşletme Müdürlüğü olarak bu iki ağacın bulunduğu sahaya geldiğimizde gördüğümüz manzara bizleri çok şaşırttı. Bunca yıldır bu ormanlarda çalışıyor olmamıza rağmen ilk kez böyle bir durumla karşılaştık. Daha önce şahit olmadığımız bu güzel manzara karşısında bu ağaçları koruma altına almaya karar verdik. Yıllarca doğal afetlere karşı ayakta kalabilmeyi başarmış bu iki ağacın bundan sonra da ayakta kalması bizler için önemlidir” dedi.
 
Hisar İşletme Şefi Kemal Fıtlamak ise 2013 yılı bakım bloklarında olan 291 nolu bölmede yapılan bakım çalışmaları esnasındaki damgalama sırasında birbirine dallarıyla kaynamış olarak gördükleri ağaçları şaşkınlıkla karşılaştıkları ifade etti.
 
Her iki çam ağacının doğal yönden birbirine kaynayarak aşılandığını tespit ettiklerini aktaran Fıtlamak, ender şekilde karşılaşılan bu durum karşısında her iki ağacı da koruma altına aldıklarını söyledi.
 
Oltu’ya 25 kilometre mesafede olan Karanlık Dere Ormanlarındaki bu sarıçam aşkını isteyenlerin rahatlıkla gelip görebilecekleri dile getiren orman muhafaza memurları, ağaçların bundan sonra daha iyi koruyacaklarını kaydettiler.
 
 
 

Ekleme Tarihi
27.11.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: sarıçam, tek dalla birbirine bağlı, Erzurum
Link: Bu çamlar görenleri şaşırtıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız