Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Organik Tarım »  Örgütler, Paydaşlar »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler, Paydaşlar
 Organik Tarım Teknikleri
 Kontrol, Sertifikasyon
 Eko Turizm
 İhracat, İthalat
 Ticaret, Pazarlama
 Araştırma, Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek, teşvikler
 Diğer
 


Kürsüye parende atarak geldi ve...

Dünya Organik Kongresi, dün İstanbul'da başladı. Açılışta Viyana Ekonomi Üniversitesi öğretim üyesi Christian Felber, konuşma kürsüsüne parende atarak geldi ve akrobatik hareketlerle süslediği konuşmasında şunları söyledi!

Türkiye organik tarımcıları ağırlıyor. 18. Dünya Organik Kongresi, 1000 kadar uluslararası katılımcıyla İstanbul Kongre Merkezi’nde, Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği ev sahipliğinde dün başladı.

Buğday'ın haberine göre açılış seramonisi sonrası konuşma yapan kongrenin ana konuşmacılarından Viyana Ekonomi Üniversitesi öğretim üyesi Christian Felber, konuşma kürsüsüne parende atarak geldi ve konuşmasını akrobatik hareketlerle renklendirdi.


DÜNYAYA TERSTEN BAKINCA GÖRÜNENLER!

“Avusturya Toplumsal İyilik İçin Ekonomi Girişimi”nin kurucusu Felber, şu anda parayı amaç edinmiş ekonomik sistemin dünyaya tersten bakmak anlamına geldiğini göstermek üzere kürsünün yanında amuda kalktı. Dünyanın geleceği için alternatif ekonomik modelleri hayata geçirmenin zamanının geldiğini belirten Felber şöyle konuştu:

“Ekonomi sadece para+kar değildir. Ekonomide paranın amaç değil araç olması ve toplumsal iyiliği hedeflemesi gerekiyor. Kapitalist sistemin ahlaki temele karşıt olduğunu düşünüyorum. Bugünkü ekonomik sistemde herkes kar elde etme peşinde ve ne yazık ki ahlaksız davrananlar daha başarılı oluyorlar. Biz oyunun kurallarını yeniden yazmayı öneriyoruz. Bunun için, ortak iyiliği ekonominin amacı haline getirmemiz ve bunu demokratik süreçleri işleterek yapmamız gerekiyor.”


TÜRKİYE’NİN ORGANİK ÜRÜNLERİ İKRAM EDİLECEK

- 18. IFOAM Dünya Organik Kongresi Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği ev sahipliğinde,13-15 Ekim 2014’te gerçekleştiriliyor.

- 1000’den fazla uluslararası delegenin katılması beklenen 18. Dünya Organik Kongresi boyunca yapılacak tüm faaliyetlerin doğaya verdiği zararı minimuma indirmek ve yapılan diğer kongrelere örnek oluşturmak amacıyla, kongre boyunca verilecek yemekler, Türkiye’de üretilen organik gıdalarla yapılacak. Tavuğundan etine, elmasından pirincine kadar her gıda organik sertifikalı olacak.

AYAK İZİ SIFIRLANACAK

- Kongre organizatörü olan Buğday Derneği, küresel iklim değişikliğine yol açan karbon salınımını da sıfırlamak amacıyla, uluslararası Soil & More şirketiyle anlaştı. Şirket, uluslararası uçuşlar, konaklanacak gün sayısı, kongreye bağlı yapılacak turlar, basılı tanıtım materyalleri ve kongre merkezinin kullanımını da hesaba katarak, kongrenin karbon ayak izini hesaplayacak. Daha sonra, bu miktarda karbonu sıfırlamak üzere, anlaşmalı olduğu kompost üretim şirketlerinden biri ile çalışarak, çıkan karbonun atmosferden geri çekilmesine katkıda bulunacak. Kompost, normal şartlar altında çöpe giden ve küresel iklim değişikliğine yol açan organik atıkları gübreye dönüştürerek atmosfere metan gazı salınımını engelliyor.
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
14.10.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: organik, kongre, Christian Felber, Dünya Organik Kongresi
Link: Kürsüye parende atarak geldi ve...




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız