Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Organik Tarım »  Organik Tarım Teknikleri »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler, Paydaşlar
 Organik Tarım Teknikleri
 Kontrol, Sertifikasyon
 Eko Turizm
 İhracat, İthalat
 Ticaret, Pazarlama
 Araştırma, Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek, teşvikler
 Diğer
 


Üniversiteyi Bitirdi Çiftçi Oldu

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Gevaş Meslek Yüksekokulu Organik Tarım Bölümü’nden mezun olan Mushap Alim, organik sebze yetiştirerek bölgenin sebze ihtiyacını karşılamaya çalışıyor.

Atalan Mahallesi mevkiinde kiraladığı 80 dönüm arazide lahana, biber, domates, salatalık, karpuz ve kavun yetiştiren Alim, yanında da 15 genci istihdam ediyor. Yaptığı işten son derece memnun olduğunu ve diğer öğrencilere de tavsiye ettiğini ifade eden Alim, “Yanımda şuan 15’e yakın eleman var. Buna iş istihdam sağladım. Yani hep arkadaşlar der iki yıllıklar bir şey olmaz falan ama girişimci ruhun olursa gerçekten istediğin işi yapa bilirsin. Bende iki yıllıktan mezun oldum ama 80 dönümlük araziyi işletiyorum. Yıllardır bu işi yapan insanlar. Bir 80 dönüme çıkarmıyorlar işi. Çünkü bilmedikleri için. Sağ olsun hocalarım hep okulda destek çıktı İşi çok iyi öğretiler. Şuan 80 dönümü işletiyoruz. Şimdi sadece okulu bitirip devlet kapısını beklemeğe gerek yok bence. Hani böyle bir iş yapabilseler devlet kapısından alacağı paranın belki 5-6 katınının daha fazlasını kazana bilirler” dedi.

Eski öğrencisi Alim'i yanlız bırakmayan MYO Öğr. Gör. Haydar Balcı da, “Biz MYO olarak bu arkadaşımıza her konuda destek olmaya çalıştık ve bundan sonra da destek olmaya devam edeceğiz. Okulda kurduğumuz serada öğrencilerimize uygulamalı dersler veriyorduk. İşte bu arkadaşımız da bunun en iyi örneğidir. Mezun olduktan sonra kiraladığı tarlalarda organik sebze yetiştiriyor. Bu diğer öğrencilere de güzel bir örnektir” ifadelerini kullandı.

Tarlada yapılan çalışmaları yerinde inceleyen ve öğrencisine destek olan MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Necat Görentaş ise, “Mezun olan öğrencilerimize de sadece devletin imkanlarıyla değil kendilerinin iş kurarak para kazanmalarını sağlayıcı çalışmalar oldu bunun sonucunu almaktan mutluluk duymaktayız. Organik bölümünde mezun ettiğimiz öğrencimizin yaklaşık 80 dönüm araziyi kiralayarak burada domates salatalık, biber, kavun, karpuz ve marul gibi ürünler yetiştirerek pazarladığını görüyoruz. Biz okul olarak her konuda destek çıkıyoruz. Hocalarımız arkadaşımıza teknik konularında hiç yalnız bırakmadılar. Bu desteğimiz devam edecek. Burası aslında diğer öğrencilere de bir örnektir. Mezun olan bu öğrencilerimiz memurluk olmasa bile burada geçimini sağlayacağını kanıtlamıştır. Ayrıca bu arkadaşımız yanında da bir çok genci istihdam ediyor” şeklinde konuştu.
 
 
 
 
(İHA)
 
 

Ekleme Tarihi
19.08.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: üniversite, mezun, çiftçi, tarım
Link: Üniversiteyi Bitirdi Çiftçi Oldu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız