Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Organik Tarım »  İhracat, İthalat »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler, Paydaşlar
 Organik Tarım Teknikleri
 Kontrol, Sertifikasyon
 Eko Turizm
 İhracat, İthalat
 Ticaret, Pazarlama
 Araştırma, Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek, teşvikler
 Diğer
 

''Alman-Türk Ortak Organik Tarım Projesi''
 

Türkiye'nin 2023 ihracat stratejisinde 2,5 milyar dolar olarak yer alan organik tarım ürünlerinde, belirlenen hedefe ulaşılması için Almanya ile ortak proje yürütülecek

İZMİR (A.A) - Türkiye'nin, 2023 yılı için belirlediği 500 milyar dolarlık ihracat hedefinde 2,5 milyar dolar büyüklüğünde bir paya sahip olması planlanan organik tarım ürünlerinin dış satımında hedeflerin tutturulması için çalışmalar sürüyor. 
 
     Türkiye'nin organik tarım ürünlerinde 2023 yılı için belirlenen 2,5 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmasına katkı sağlamak için Türkiye-Almanya işbirliğiyle yürütülecek, ''Alman-Türk Ortak Organik Tarım Projesi''nin tanıtım toplantısı, Ege İhracatçı Birliklerinde (EİB) yapıldı. 
 
     ETO Başkanı Atilla Ertem, Türkiye'nin 2011 yılı toplam ihracatının 134 milyar dolar olduğunu, bu ihracat içerisinde tarım ürünleri payının 17,9 milyar doları bulduğunu, bunun 300 milyon dolarlık bölümünün de organik ürünlerden sağlandığını söyledi. 
 
     Bu veri ışığında, organik tarımın, tarım ürünleri ihracatındaki payının yüzde 1,7 olduğuna işaret eden Ertem, Türkiye'nin, 500 milyar dolar olarak belirlediği 2023 ihracat stratejisinde, tarım ürünleri ihracatının 55-65 milyar dolara, organik ürünlerin ise tarım ihracatındaki payının yüzde 4,3'e yükselerek 2,5 milyar dolara ulaşmasının beklendiğini hatırlattı. 
 
     Ertem, organik tarım ürünleri ihracatında Türkiye için en önemli pazarı AB ülkelerinin oluşturduğunu ve bu pazardaki en büyük alıcı ülkenin ise Almanya olduğunu belirterek, ''Alman-Türk Ortak Organik Tarım Projesi'' ile pazarı anlamaya ve karşılıklı işbirliğini geliştirmeye önem vereceklerini söyledi. 
 
     Projede Türk menşeli organik ürünlerin güvenli ve sürdürülebilir ihracat faaliyetleri için uygun zemin oluşturacağını dile getiren Ertem, tüm sektör paydaşlarının işbirliğini sağlayarak yoğun bir eğitim ve gelişim faaliyet programı kurulacağını vurguladı. 
 
     Almanya'nın İzmir Başkonsolosu Margit Haberle de AB ülkeleri içerisinde en büyük organik ürün tüketicisinin Almanlar olduğunu ve Almanya pazarında ciddi bir büyüme potansiyeli bulunduğunu bildirdi. 
 
     Almanya'daki mağaza zincirlerinde organik ürünlere çok büyük talep olduğuna değinen Haberle, ''Türkiye, Alman tüketiciler için ideal bir üretici olabilir. Türkiye'de üretilen organik tarım ürünleri, 'doğal ürün' isminin hakkını veriyor. İzmir pazarlarından satın aldığınız domates, kiraz, incir gerçekten çok lezzetli, sağlıklı ve kaliteli'' dedi. 
 
     EİB Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu ise Türkiye için vazgeçilmez bir ticaret ortağı olan Almanya ile hem teknik hem de ticari ilişkileri geliştirecek çok değerli bir projeye başlandığına dikkati çekerek, ''Organik ürünlerin üretiminin ve üretim kalitesinin artırılmasına yönelik projenin sektörümüz için önemli katkı ve faydalar sağlayacağını öngörüyoruz. Birliklerimiz, Türkiye'de ilk defa geliştirilen ve pilot uygulamaları devam eden izlenebilirlik yazılımı ve geçmiş proje deneyimleriyle projeye her zaman teknik destek verecek'' diye konuştu. 

Ekleme Tarihi
01.02.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: ''Alman-Türk Ortak Organik Tarım Projesi''




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız