Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Organik Tarım »  İhracat, İthalat »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler, Paydaşlar
 Organik Tarım Teknikleri
 Kontrol, Sertifikasyon
 Eko Turizm
 İhracat, İthalat
 Ticaret, Pazarlama
 Araştırma, Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek, teşvikler
 Diğer
 

Almanlar Organik Ürüne 1 Yılda 6.5 Milyar Euro Ödedi
 
 
Almanya'nın Nürnberg kentinde 15-18 Şubat tarihleri arasında açık kalan Organik Ürünler Fuarı'na (BioFach), uluslararası üreticiler rekor katılım gösterirken, Almanlar'ın geçen yıl organik ürünlere 6.5 milyar euro ödedikleri belirlendi.


Almanya'nın Nürnberg kentinde 15-18 Şubat tarihleri arasında açık kalan Organik Ürünler Fuarı'na (BioFach), uluslararası üreticiler rekor katılım gösterirken, Almanlar'ın geçen yıl organik ürünlere 6.5 milyar euro ödedikleri belirlendi.

Almanya'da organik ürüne ilginin giderek arttığını bu yıl çekişli ülkelerden yaklaşık 2 bin 500 firmanın fuara katıldığını bildiren Deutche Welle, geçen yıl organik ürün satışının, bir önceki yıla oranla yüzde 10 artış gösterdiğini aktardı. Almanya'da tüketicilerin, geçen yıl organik ürünlere 6.5 milyar euro para harcadığı açıklandı. ABD'den sonra dünyanın en büyük ikinci organik ithalat ülkesi olan Almanya'da gelecekte bu rakamın artması bekleniyor.

Alman çiftçilerin, ekolojik ekim yerine daha çok biyogaz elde edilen Mısır ekimini tercih etmesi nedeniyle Almanya'nın organik ürün ithalatı giderek büyüdüğü açıklandı. Federal Ekolojik Gıda Ekonomisi Birliği Başkanı Alexander Gerber, organik patates üretiminde Almanya kendi ihtiyacının büyük bir kısmını, havuçta ise ancak yüzde 50'sini karşıladığını, buna karşılık domates ve biberde ihtiyacın yüzde 80'ini, ithal ürünler oluşturduğunu bildirdi. Almanya Avusturya ve Danimarka'dan organik süt ithal ederken domuz etinin Danimarka, Hollanda ve İtalya'dan getirildiği ifade edildi.

Almanya'da her 5 kişiden 1'inin haftada en az 1 kez organik ürün satın aldığı, organik ürün ihtiyacının, öncelikle Avrupa ülkelerinden temin edilmeye çalışıldığı kaydedildi. Doğu Avrupa ülkelerinin Almanya'nın organik tahıl ambarı haline geldiği, pirinç, kahve ve muzun dünyanın çeşitli ülkelerinden getirildiği vurgulandı.

Alman pazarında tutunmak isteyen organik üreticilerin, Avrupa standartlarına uygun üretim yapıp, ona uygun sertifikayı taşıması gerektiğine dikkat çekildi.
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
20.02.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Almanlar Organik Ürüne 1 Yılda 6.5 Milyar Euro Ödedi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız