Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Organik Tarım »  İhracat, İthalat »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler, Paydaşlar
 Organik Tarım Teknikleri
 Kontrol, Sertifikasyon
 Eko Turizm
 İhracat, İthalat
 Ticaret, Pazarlama
 Araştırma, Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek, teşvikler
 Diğer
Dünyanın En Büyük Organik Fuarı Bıofach 

DÜNYANIN EN BÜYÜK ORGANİK FUARI BIOFACH'TA TÜRKİYE İMZASI

BİOFACH'TA TÜRKİYE'DE ORGANİK TARIMIN GELİŞİMİNİ ANLATAN İKİ KONFERANSTA, TÜM KATILIMCILARA HEM PROJE HEM DE TÜRKİYE'DE ORGANİK TARIM VE İŞBİRLİĞİ FIRSATLARI ANLATILDI
 
 

İZMİR (İHA) - Amerika Birleşik Devletleri'nden sonra dünyanın en büyük organik ürünler tüketicisi olan Almanya'da düzenlenen BioFach 2012 Dünya Organik Ticaret Fuarı'nda, Türkiye'de organik tarımın gelişimini anlatan iki konferans gerçekleştirildi.
 
BioFach Fuarı'nda, 1998 yılından beri Türkiye Ulusal Katılım Organizasyonu'nu gerçekleştiren Ege İhracatçı Birlikleri bu yıl bir ilke de imza attı. Ege İhracatçı Birlikleri, Türkiye ve AB Sivil Toplum Diyalogu-II programı çerçevesinde desteklenen "Organik Tarım için Avrupa Kümelerarası İşbirliği Platformunun Geliştirilmesi Projesi" kapsamında Türkiye'de organik tarımın gelişimini anlatan iki konferans gerçekleştirdi. Konferansla tüm dünyadan katılımcılara hem proje, hem de Türkiye'de organik tarım ve işbirliği fırsatları aktarıldı. Almanya'nın Nürnberg kentinde 15-18 Şubat 2012 tarihleri arasında düzenlenen BioFach 2012 Dünya Organik Ticaret Fuarı'nda (World Organic Trade Fair) Türkiye Ulusal Katılım Organizasyonu Ege İhracatçı Birlikleri tarafından gerçekleştirildi. Ege İhracatçı Birlikleri şemsiyesinde; kuru meyve, zeytinyağı, bal, aromatik bitkiler, esansiyel yağlar, yaş meyve sebze, konserve sektörlerinde faaliyet gösteren 14 Türk firması yer alırken, Türkiye'den toplam 25 firma yer aldı. Fuarda "Sağlıklı Beslenen Çocuk-Türk Organik Gıda Ürünleri" konulu tanıtım etkinlikleri yürüttüklerini belirten Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreteri Sezmen Alper, şöyle konuştu: "Ulusal katılım standlarımız içerisinde yeralan Türk lokantasında, organik ürünlerimiz ile hazırlanmış zengin bir menü eşliğinde geleneksel mutfağımız tanıtıldı, yemeklerimiz dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Türk organik ürünleri ziyaretçilerden tam not aldı."
 
 

Fuarda organik normlara uygun üretilen her türlü gıda, ekolojik tekstil ve hazır giyim, mobilya, dekorasyon malzemeleri, kağıt ve kağıt ürünleri, bahçe ürünleri, tarımsal ve hayvansal ürünler, deri, takı-mücevherat, el işleri, hediyelik eşyalar, müzik enstrümanları gibi ürünler sergileniyor. Başta Almanya olmak üzere; belli başlı Avrupa ülkeleri, ABD, Japonya, Güney Afrika, Hindistan, Endonezya gibi dünyanın birçok ülkesinden 45.000'e yakın ziyaretçinin fuara geldiği belirtildi.

Türkiye'de, 1980'li yıllardan itibaren organik üretim ve ihracatın artış kaydettiğini anlatan Alper, şöyle konuştu: "Türkiye, AB'ne yakınlığını avantaja çevirerek organik üretim ve ihracatında yıllık 250 milyon dolar ihracat yapan ülke konumuna geldi. 2023 yılında 2.5 milyar dolar ihracat hedefliyoruz. Bu rakama ulaşmak için Biofach Fuarı bizim için çok önemli. BioFach 2012 Dünya Organik Ticaret Fuarı'nda, başarılı bir sınav verdik."

BIOFACH 2012'DE İLK TÜRK KONFERANSLARI YAPILDI

Ege İhracatçı Birlikleri, BioFach 2012 Fuarı'nda, Türkiye'de organik tarımının gelişimini anlatan iki tane konferans gerçekleştirdi. 2011 yılının Nisan ayından beri yürütmekte olduğu ve Avrupa Birliği tarafından, Türkiye ve AB Sivil Toplum Diyalogu-II programı kapsamında desteklenen "Organik Tarım için Avrupa Kümelerarası İşbirliği Platformunun Geliştirilmesi Projesi" (Avrupa Organik Kümeleri Projesi) çerçevesinde düzenlediği iki konferansla tüm dünyadan katılımcılara hem proje, hem de Türkiye'de organik
tarım ve işbirliği fırsatları aktarıldı.
 
 
BioFach 2012 Fuarı'nda gerçekleştirilen konferanslar ve proje hakkında bilgi veren Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, şunları söyledi: "Organik ürün ihracatında koordinatör birlik olarak ihracatçılarımıza destek olmak ve sürdürülebilir ihracat artışlarını sağlamak için BioFach Fuarı'na her yıl gerçekleştirdiğimiz milli katılımın yanı sıra bu sene bir ilki gerçekleştirmenin gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye'den ilk kez bir kurum, sektörü ve sektör oyuncularını tanıtmak, uluslararası diyalog ve işbirliğini artırmak üzere gerçekleşen bir konferansı BioFach Fuarı çatısı altında düzenlendi. Hem birliklerimiz hem de sektör için iyi bir deneyim ve tanıtım fırsatı olduğunu düşündüğümüz konferanslara, dünyanın dört bir köşesinden katılımcılar yoğun ilgi gösterdi"

Türkiye'de, organik tarım, gelişmeler ve yasal düzenlemeler konuları Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Görevlisi Prof.Dr. Uygun Aksoy, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Organik Tarım Dairesi Başkan Vekili Vildan Karaarslan, Avrupa Birliği Bakanlığı Tarım Balıkçılık Başkanlığı Uzmanı Eda Zorlu ve Izmir Organik Gıda Kümesi Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği Başkanı Atila Ertem tarafından katılımcılara aktarıldı.

Avrupa Organik Kümeleri Projesi hakkında dinleyicilere ayrıntılı bilgi veren Ege İhracatçı Birlikleri Proje Koordinatörü Ekin Taşkın konuşmasında şunları söyledi: "Projemizin amacı Avrupa'da organik sektörü değer zincirinde yer alan tüm paydaşların bir araya getirilmesi için bir platform kurduk. Dünyada ilk ve tek olan bu platformun amacı paydaşlar arasında diyalogun geliştirilerek hem ticari hem de teknolojik işbirliği fırsatlarının artırılmasıdır. Sektör paydaşlarının bir araya geldiği bu platforma www.organikkumeler.org adresinden ücretsiz kaydolarak sektör oyuncuları kendini kolaylıkla tanıtabilecek ve yeni ortaklıklar kurabilecek"

Ekleme Tarihi
22.02.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Dünyanın En Büyük Organik Fuarı Bıofach'ta Türkiye İmzası




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız