Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 23 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Organik Tarım »  İhracat, İthalat »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler, Paydaşlar
 Organik Tarım Teknikleri
 Kontrol, Sertifikasyon
 Eko Turizm
 İhracat, İthalat
 Ticaret, Pazarlama
 Araştırma, Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek, teşvikler
 Diğer
 

Konya'dan AB'ye organik tarım

Organik Tarım Araştırma Enstitüsü (FIBL) Başkanı Prof. Dr. Urs Niggli, Konya'daki 466 köyün bulunduğu organik tarım havzasında sağlıklı bir zincir oluşturulması durumunda, Avrupa'nın organik ürün ihtiyacının önemli bir kısmının Konya Ovası'ndan karşılanabileceğini söyledi.


İsviçre merkezli Organik Tarım Araştırma Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Urs Niggli, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Konya Ticaret Borsası'nın birlikte düzenlediği ''KOP Bölgesi'nde Organik Tarım Paneli'' için geldiği Konya'da, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

-İsviçreli profesöre Konya Ovası ilham vermiş-

Tarım alanında eğitim yapma kararını, gençliğinde Konya'ya gelip bu geniş ovada buğday tarlalarını gördükten sonra aldığını vurgulayan Niggli, Konya Ovası'nın ve özellikle güneyindeki, toprakları organik tarıma son derece uygun dağlık havzanın büyük bir tarımsal potansiyele sahip olduğunu belirtti.

Konya'ya şimdiki ziyaretinde, ilk adımları atılan ''Organik Tarım Köyleri'' isimli bir projeyle karşılaşmasının kendisini ikinci kez heyecanlandırdığını anlatan Niggli, şunları kaydetti:

''KOP Bölgesel Kalkınma İdaresi Başkanlığı, İl Özel İdaresi, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Ziraat Fakültesi'nin bölgedeki bu organik tarım çalışmasından çok etkilendim. Bölgenin en büyük sorunu olan su konusu hem tasarrufla hem de yeni su kaynakları ile bir şekilde çözülmelidir. Başarılırsa bu bölge, 3 milyon hektar tarım arazisiyle devasa bir güç olur. Konya'daki 466 köyün bulunduğu organik tarım havzasında sağlıklı bir zincir oluşturulması başarılırsa, Avrupa'nın organik ürün ihtiyacının önemli bir kısmı bu bölgeden karşılanabilir. KOP Bölge Kalkınma İdaresi'nin bölge için bir eylem planı hazırlığına başlaması da ayrıca sevindirici.''

-Hem köylü hem ülke ekonomisi kazanacak-

KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu ise Konya Ovası ve çevresindeki dağlık alanlarda yer alan 1002 köyde, dünyada örneğine az rastlanan bir organik tarım projesinin hayata geçirileceğini söyledi.

Şu ana kadar bu köylerden 71'inde, başta çilek olmak üzere organik tarıma geçildiğini, elde edilen sonuçların ilerisi için büyük umutlar verdiğini dile getiren Babaoğlu, ''İlk etapta 466 köyde organik tarıma geçiyoruz. Üretimde kalite, standardizasyon, işleme, pazarlama ve markalaşma konularında tüm ilgili kurumlarla profesyonel bir çalışma yürütüyoruz. Tek hedefimiz, inandığımız bu projede başarıya ulaşmak. Proje başarılı olursa, hem köylü zenginleşecek hem de ülke ekonomisi kazanacak'' diye konuştu. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
10.05.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Konya dan AB'ye organik tarım
Link: Konya'dan AB'ye organik tarım




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız