Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Organik Tarım »  İhracat, İthalat »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler, Paydaşlar
 Organik Tarım Teknikleri
 Kontrol, Sertifikasyon
 Eko Turizm
 İhracat, İthalat
 Ticaret, Pazarlama
 Araştırma, Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek, teşvikler
 Diğer
Ege Organik Ürünleri İçin Polonya ve İtalya Pazar Arıyor 

Ege Organik Ürünleri İçin Polonya ve İtalya Pazar Arıyor
 

Dünyanın en büyük organik ürünler fuarı olan BioFach 2012'de, ilk kez bir Türk konferansı düzenleyerek Türk organik ürünler sektörünü başarıyla tüm dünyaya tanıtan Ege İhracatçı Birlikleri, tanıtım faaliyetlerine Polonya ve İtalya'da devam etti.


Ege İhracatçı Birlikleri'nin koordinatörü olduğu; Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülen Türkiye ve AB Sivil Toplum Diyalogu-II programı kapsamında Avrupa Birliği tarafından desteklenen "Organik Tarım için Avrupa Kümelerarası İşbirliği Platformunun Geliştirilmesi Projesi" (Avrupa Organik Kümeleri Projesi) çerçevesinde Polonya ve İtalya'da iki tanıtım etkinliğinde Türk organik sektörü tanıtıldı, işbirliği fırsatları hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

Polonya'nın Varşova şehrinde düzenlenen Organic Marketing Forum hakkında konuşan Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu "Orta ve doğu Avrupa'nın en önemli uluslararası etkinliklerinden olan Organic Marketing Forum'a katıldık. Avrupa'daki tüm organik sektörü paydaşlarını bir araya getiren, bilgi ve iyi uygulama örneklerinin paylaşıldığı Inter-Clustering Platformunu uzmanlarımızla katılımcılara tanıttık, yeni projeler ve yeni ortaklıklar için temelleri attık" şeklinde konuştu.

İtalya'nın Ancona şehrinde düzenlenen "GRAB-IT Organik Tarım Etkinliği"nde de başarılı bir tanıtıma imza attıklarını ifade eden Türkmenoğlu, şöyle konuştu; "Organik ürün ihracatında koordinatör birlik olarak ihracatçılarımıza destek olmak ve sürdürülebilir ihracat artışlarını sağlamak için hem ticari hem de teknoloji işbirliklerine büyük önem veriyoruz. Bu çerçevede, İtalya'da gerçekleştirilen GRAB-IT etkinliğinde Inter-Clustering platformunu tanıttık ve organik ürünlere yönelik yeni araştırma ortaklıkları oluşturmaya yönelik büyük bir adım attık. Her iki etkinlikte de uluslararası katılım ve ilgiden oldukça memnun kaldık."

Ege İhracatçı Birlikleri'nin koordinatörü olduğu Avrupa Organik Kümeleri Projesi'nin paydaşları bir araya getirmeyi hedeflediğine işaret eden EİB Koordinatör Başkanı Türkmenoğlu, "Önümüzdeki dönem projemiz kapsamında geliştirdiğimiz işbirliği platformu Avrupa'daki organik sektörü paydaşlarını bir araya getirecek, hem yeni ticari bağlantılar hem de yeni araştırma çalışmaları için tek buluşma noktası olacaktır. www.organikkumeler.org adresi üzerinden paydaşlar kendilerini kolaylıkla tanıtabilecek ve yeni ortaklıklar kurabilecekler. Ayrıca işbirliği olanaklarının artırılması ve sektörün ülkeler bazında zayıf yönlerinin ortadan kaldırılması için bilgi paylaşımının teşvik edilmesi amacıyla İyi Örneklerin Paylaşılması için bir altyapı geliştirdik." diyerek sözlerine son verdi. - AYDIN - (İHA)

Ekleme Tarihi
27.05.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Ege Organik Ürünleri İçin Polonya ve İtalya Pazar Arıyor
Link: Ege Organik Ürünleri İçin Polonya ve İtalya Pazar Arıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız