Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Organik Tarım »  İhracat, İthalat »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler, Paydaşlar
 Organik Tarım Teknikleri
 Kontrol, Sertifikasyon
 Eko Turizm
 İhracat, İthalat
 Ticaret, Pazarlama
 Araştırma, Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek, teşvikler
 Diğer
 

İhracatçılar BioFach 2013 Organik Ürünler Fuarı’na katılacak

İZMİR (CİHAN) - Dünyanın en önemlilerinden olan 26. BioFach Organik Ürünler Fuarı, 13-16 Şubat 2013 arasında Almanya’nın Nürnberg şehrinde düzenlenecek. Fuara Türkiye millî katılım organizasyonu, Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) koordinasyonunda yapılacak.


BioFach, organik ürünler konusunda dünyanın en önemli fuarları arasında yer alıyor. Ekolojik normlara uygun olarak üretilen gıda, tekstil-hazır giyim, mobilya-dekorasyon malzemeleri, kağıt ve kağıt ürünleri, bahçe ürünleri, tarım ve hayvan ürünleri, deri ürünleri, takı-mücevherat, el işleri ve hediyelik eşyalar sergileniyor. Katılacak firmalarda, uluslararası geçerliliği olan ekolojik ürün sertifikası şartı aranıyor.

Dünyada organik ürün talebinin gittikçe arttığına dikkat çeken EİB Genel Sekreteri Sezmen Alper, “1930’lardan başlayarak dünya çapında giderek yaygınlaşan organik üretim, 1980’lerden sonra ülkemize döviz kazandıran bir sektör olmaya başladı. BioFach, organik ürünler konusunda dünyaca ünlü bir organizasyon olma özelliği taşıyor. BioFach 2012'ye 130 ülkeden 2 bin 420 firma katılmış ve ziyaretçi sayısı 130 ülkeden yaklaşık 45 binlere ulaşmıştı. İhracatçılarımız bu fuarda yer alarak, hem Türk organik ürünlerini tanıtma fırsatı yakalayacak hem de ihracatımızın artmasına destek olacak.” dedi.

KATILIMCILAR DEVLET DESTEĞİNDEN FAYDALANABİLECEK

Genel Sekreter Alper, Biofach’a katılacak firmaların Fuar Para Kredi ve Koordinasyon Kurulu’nun, yurtdışındaki fuarlara katılımlarının desteklenmesine ilişkin 2009/5 sayılı tebliği çerçevesinde devlet desteği alabileceğini vurguladı: “Türk Ticaret Kanunu hükümleri çerçevesinde kurulmuş şirket niteliğini haiz firmalar, 15 bin doları aşmamak kaydıyla katılım bedelinin ve stantlarında görevlendireceği en fazla iki temsilcinin ekonomi sınıfı gidiş dönüş ulaşım masraflarının yüzde 50’si kadar destekten faydalanabilecek. Şahıs şirketleri ise faydalanamayacak.” Fuara desteksiz metrekare katılım bedelinin 650 euro olduğunu aktaran Alper, bu fiyata yer kirası, stant inşaatı ve dekorasyonu, sergilenecek ürünlerin havayolu nakliyesi, temizlik ve aydınlatma giderleri, internet bağlantısı, fuar basılı-online kataloğunda ve EİB Genel Sekreterliği tarafından katılımcılar için hazırlanacak katalogda yer alma, genel tanıtım giderleri ve stantlarda ikram hizmetlerin dahil olduğu kaydetti.

Ekleme Tarihi
30.09.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: İhracatçılar BioFach 2013 Organik Ürünler Fuarına katılacak
Link: İhracatçılar BioFach 2013 Organik Ürünler Fuarı’na katılacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız