Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Organik Tarım »  İhracat, İthalat »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler, Paydaşlar
 Organik Tarım Teknikleri
 Kontrol, Sertifikasyon
 Eko Turizm
 İhracat, İthalat
 Ticaret, Pazarlama
 Araştırma, Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek, teşvikler
 Diğer
 

Alman Hipp, Organik meyve üretecek!

Organik bebek maması üreticisi Hipp meyve de üretecek

Organik bebek maması üreticisi Hipp, Türkiye’de meyve üretecek. Toprak analizlerinin yapıldığı ve satın alımda sona gelinen arazilerde yetişen ürünler, püre haline getirilip Almanya, Avusturya, Macaristan ve Hırvatistan’a ihraç da edilecek.

Nüfus artarken, küresel ısınmanın olumsuz etkileriyle düşen tarımsal üretim, çok uluslu şirketleri, dünyanın farklı bölgelerinde arazi aramaya yöneltti. Bu kapsamda, Türkiye’de de yer arayan şirketlerden biri olan ve ürünleri 13 yıldır Türkiye pazarında bulunan Alman bebek maması üreticisi Hipp, burada organik meyve üretmeye karar verdi. Birkaç yıldır arazi arayan şirket Konya ve Kahramanmaraş’ta bin 500’er dönümlük iki arazinin satışı için arazi sahipleriyle imza noktasına geldi. Hipp, bu araziler için 5-7 milyon Euro’luk bütçe ayırdı.

‘AİLE BİZZAT GELDİ’
Hipp Türkiye Genel Müdürü Fehmi Algün, birkaç yıldır aradıkları tarım arazilerinin satın alımında sona yaklaştıklarını söyledi. Toprak analizlerinin yapıldığını, iki yıl içinde dikime başlamayı hedeflediklerini ifade eden Algün, 5-6 yıl içinde de ilk ürünleri alacaklarına dikkat çekti. Bulunan arazileri görmek için Hipp Ailesi’nin bizzat Türkiye’ye geldiğini anlatan Algün, “Arazinin uygun olup olmadığına baktılar.

Burada öncelik elma olmak üzere organik meyve üretimi yapılacak. Şirket dünyada 250 bin dönümlük arazide tarım yapıyor. Biz de buradaki meyvelerle üreteceğimiz püreleri Almanya, Avusturya, Macaristan ve Hırvatistan gibi ülkelere ihraç edeceğiz” diye konuştu. Hipp Türkiye Ülke Müdürü Mustafa Karık da Türkiye’de 220 milyon Euro’luk bebek maması pazarı olduğunu söyledi. Satın alma gücü Türkiye ile benzer Avrupa ülkeleriyle kıyaslandığında ve çocuk doğum oranları göz önünde bulundurulduğunda pazarın 500-550 milyon Euro aralığına gelmesi gerektiğini kaydeden Karık, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hipp’in ürün yelpazesinde mamaların yanı sıra nemlendirici, şampuan ve çatlak kremleri de bulunuyor. Bu yıl piyasaya sunacağımız dört yeni ürünle Türkiye’deki ürün sayısını 67’ye çıkaracağız.”

‘GOFRETİ YETİŞKİNLER DE YEDİ'
4 ay önce bebekler için gofret ve kraker gibi atıştırmalık ürünleri Türkiye’de satmaya başladıklarını anlatan Mustafa Karık, “Bu ürünler de organik. Bazıları pirinçle yapılıyor; içinde tuz, şeker, tatlandırıcı yok. Tatlı ürünlerin şekeri, süt ve meyvelerden sağlanıyor. Bu ürünler aynı zamanda glütensiz de olduğu için çölyak hastaları tarafından da büyük ilgi gördü. Yine sağlıklı beslenmek isteyen, diyet yapan yetişkinlerin de tercih ettiği ürünler oldu” diye konuştu. Türkiye’de bu atıştırmalıklar sayılamadığı için tam olarak bebek gıda ürünlerinin pazar büyüklüğünü bilemediklerini anlatan Karık, şöyle devam etti: “Büyük bir bilgi kirliliği var. Annelere sorduğunuzda yüzde 90’a yakını ürünlerin organik olmasını istiyor. Ancak satın almaya geldiğinde bunun gerçekleşmediğini görüyoruz.” 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
03.12.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Alman Hipp, Organik meyve, üretim
Link: Alman Hipp, Organik meyve üretecek!




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız