Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Organik Tarım »  Ticaret, Pazarlama »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler, Paydaşlar
 Organik Tarım Teknikleri
 Kontrol, Sertifikasyon
 Eko Turizm
 İhracat, İthalat
 Ticaret, Pazarlama
 Araştırma, Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek, teşvikler
 Diğer
 


Burhaniye’de Organik Pazar Kuruldu

BALIKESİR (İHA) - Balıkesir’in Burhaniye ilçesine bağlı Kırtık köyünde başlatılan organik tarım uygulaması meyvelerini vermeye başlarken, organik ürünler için de özel Pazar kuruldu.
 
Kemer Pazarı içinde Perşembe günleri kurulan tezgahlarda satılmaya başlayan organik ürünler de ilgi gördü. İlçeye 17 kilometre uzaklıktaki Kırtık köyünde Kaymakamlık ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nün öncülüğün de .başlatılan organik tarım uygulaması ürünlerini vermeye başladı. Organik ürünler için Perşembe günleri özel Pazar kurulması kararlaştırılırken ilk Pazar da törenle açıldı. Tören sırasında Gençlik Merkezi Halk Oyunları Ekibi gösteri yaptı. Köylüler, domates, biber, fasulye, elma, armut gibi sertifikalı ürünleri satmaya başladı. Organik tarımın diğer köylere de yaygınlaştırılacağı açıklandı. Pazardan alış veriş yapan Arzu Aylin Savut, “Bu gün Burhaniye’de organik pazar açıldı. Hem hanım olarak, hem de anne olarak çok mutluyuz. Çocuklarımıza daha sağlıklı daha iyi meyve sebze yedireceğiz. Bende domates börülce aldım. Artık daha lezzetli, daha sağlıklı domatesler sebzeler yiyebileceğiz” dedi.
 
Sema Güngör de, “Organik ürünler çok iyi. Pazarımız ilaçsız gayet güzel lezzetli. Genelde organik ürün almayı tercih ederim. Genel de azıcık bende bahçemde yetiştiririm. Ama pazardaki buradaki daha sağlıklı. Genelde organik kullanmaya çalışıyorum. Pazarımız çok güzel. Burhaniye’miz çok güzel. Havası suyu her şeyi çok güzel. Görülmeye değer yerler. Herkesin görmesini isterim” dedi. Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Dursun Okur da, “İlçemizde organik tarımı geliştirmeye çalışıyoruz. Şu anda üretim aşamasına geldik. Üretim aşaması sonucu bu Pazar kuruldu. İnşallah devamı gelecek. Vatandaşlarımıza hizmet etmeye çalışıyoruz.
 
Bakanlığımızın alternatif projeleri için de bir tanesi de bu organik tarımdır. Bunu da inşallah başarmış durumdayız” dedi. Belediye Başkanı Fikret Akova’da, “Öncelikle destek aldığımız ve protokol imzaladığımız Buğday derneğine teşekkür ediyorum. Buğday derneği bizim bu konuda önümüzü açtı. Burhaniye kaymakamlığına, ilçe tarım müdürlüğüne teşekkür ediyorum. Organik tarım üreticilerin sertifikalandırılmasında katkıda bulundular. Ve tabi ki üreticilere Kırtık köylülerine çok teşekkür ediyorum. Onlar kendi yaylalarında Sinekli yaylasında organik ürün projesine katkıda bulunmayı, üretmeyi kabul ettiler. Onları da buluşturmak tüketiciyle buluşturmak tabi ki Burhaniye belediyesinin göreviydi. Onlara da biz pazarda yer verdik. Duyuru yaptık. Daha da yapmaya devam edeceğiz. Amacımız tüketiciyi organik ürünlerle tanıştırmak. Üreticinin de para kazanmasını katkıda bulunmak. Pazar yerimiz organik ürünler satışıyla Perşembe günleri bu anlamda bir buluşma yeri olacak. Öyle umut ediyorum ki hem tüketici, hem üretici her iki taraf da memnun olsun. Ve organik Pazar Burhaniye’nin organik pazarı devamlı olsun” dedi.
 
Çiftçi İsmail Deniz de, “İki senedir organikteyiz. Ve bu sene Perşembe gününe pazarı aldılar. Belediye başkanımızın bu konuda bize desteği çok büyük. İnşallah kazancımız da yüksek olacak. Vatandaştan da bize yardım etmelerini için umut ediyoruz. İnşallah yardım ederler. Herkesi pazara bekliyoruz” dedi. Törene CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, Belediye Başkanı Fikret Akova, Gıda tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Dursun Okur ile vatandaşlar katıldı.
 
 

Ekleme Tarihi
19.08.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Burhaniye’de Organik Pazar Kuruldu
Link: Burhaniye’de Organik Pazar Kuruldu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız