Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Organik Tarım »  Ticaret, Pazarlama »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler, Paydaşlar
 Organik Tarım Teknikleri
 Kontrol, Sertifikasyon
 Eko Turizm
 İhracat, İthalat
 Ticaret, Pazarlama
 Araştırma, Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek, teşvikler
 Diğer
 


AB heyeti organik tarım için İzmir’de

Avrupa Birliği’nden (AB) bir heyet organik ürün ihracatıyla ilgili bir dizi incelemede bulunmak üzere Türkiye’ye geldi. Türkiye’nin, Avrupa Birliği'ne olan organik ürün ihracatında üçüncü ülkeler listesine dahil edilme talebi üzerine gelen heyetin ilk durağı ise organik tarımın merkezi sayılan İzmir oldu.


İzmir’de Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal ile bir araya gelen heyet, Türkiye’deki gıda ve organik ürün ihracatı hakkında bilgi aldı. İl genelinde yürütülen organik tarım faaliyetleri hakkında bilgi veren Güldal, yaklaşık 2 bin üreticinin İzmir’de 19 bin hektarlık alanda organik tarım yaptığını söyledi. 134 ürünün organik olarak yetiştirildiğini ifade eden Güldal, Bakanlık tarafından yetkilendirilmiş ulusal ve uluslararası kontrol ve sertifikasyon kuruluşlarının 10’unun İzmir’de yer aldığını kaydetti. İzmir’de sadece organik ürün satışının yapıldığı 4 organik pazar bulunduğunu vurgulayan Güldal, İzmir’in Türkiye’de organik tarımın yaygınlaştırılmasında lokomotif görevi gördüğünü söyledi.

Türkiye’de üretilen organik ürünün yaklaşık yüzde 80’inin İzmir’den ihraç edildiğini anlatan Güldal, “Organik ürün ihracatının takibi 5262 sayılı organik tarım kanunu kapsamında Bakanlığımız tarafından çıkarılan ‘Organik Tarımın Esasları ve Uygulamasına İlişkin Yönetmelik Esaslarına’ göre Ege İhracatçılar Birliği tarafından yürütülmektedir.” dedi.
 
 
 
 
 
(CİHAN)
 
 

Ekleme Tarihi
02.12.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: AB heyeti, organik tarım, İzmir
Link: AB heyeti organik tarım için İzmir’de




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız