Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Organik Tarım »  Araştırma, Geliştirme »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler, Paydaşlar
 Organik Tarım Teknikleri
 Kontrol, Sertifikasyon
 Eko Turizm
 İhracat, İthalat
 Ticaret, Pazarlama
 Araştırma, Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek, teşvikler
 Diğer
 


Organik tarım desteklemeleri açıklandı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca organik tarım desteklemeleri kapsamında meyve sebze üretim alanları için dekar başına 70 lira, tarla bitkileri üretim alanları için dekar başına 10 lira ödeme yapılacak.

Organik Tarım Destekleme (OTD) Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğ (NO: 2014/45) Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, çevre, insan ve hayvan sağlığına zarar vermeyen bir tarımsal üretimin yapılması, doğal kaynakların korunması, tarımda sürdürülebilirlik, izlenebilirlik ve gıda güvenliğinin sağlanmasına yönelik organik tarım yapan çiftçilerin birim alan üzerinden desteklenmesine ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

OTD ödemesi, Organik Tarım Yönetmeliğine göre organik tarım yapan, Organik Tarım Bilgi Sisteminde (OTBİS) ve Çiftçi Kayıt Sisteminde (ÇKS) 2014 ile 2015 üretim yılında kayıtlı olan ve OTD uygulamalarıyla ilgili belirtilen usul ve esaslara göre başvuru yapan çiftçilere yapılacak. OTBİS ve ÇKS'de 2015 üretim yılında kayıtlı olma şartı, kesin icmallerin alınış tarihi olan 15 Mayıs 2015 tarihinde kayıtlı çiftçileri kapsayacak.

OTD ödemesi, Organik Tarım Yönetmeliği'ne göre organik tarım yapılan, söz konusu iki sistemde 2014 ile 2015 üretim yılında kayıtlı aynı arazilere yapılacak. Meyve sebze üretim alanları için Geçiş süreci-2, Geçiş süreci-3 ve organik statüde yer alan ürünlere dekar başına 70 lira, tarla bitkileri üretim alanları için Geçiş süreci-2, Geçiş süreci-3 ve organik statüde yer alan ürünlere dekar başına 10 lira destekleme ödemesi yapılacak.

Ödemeden faydalanmak isteyen çiftçiler, 12 Ocak-27 Mart 2015 tarihleri arasında mesai saati bitimine kadar OTD başvuru dilekçesiyle ÇKS'de kayıtlı oldukları il/ilçe müdürlüklerine başvuracak. Çiftçilerin OTBİS ve ÇKS'de 2014 ile 2015 üretim yılında kaydı olması gerekecek. İl/ilçe müdürlükleri tarafından en geç 8 Nisan 2015 tarihine kadar OTD ödeme icmalleri oluşturulacak.

OTBİS ve ÇKS'de 2014 ile 2015 üretim yıllarında kayıtlı olmayan araziler, ÇKS'ye kaydı yapılmayan araziler, kamu arazileri üzerinde yapılan doğadan toplama alanları, kadastro geçmemiş birimlerde, tapu sicil müdürlüklerinden onaylı tapu zabıt kaydına sahip olmayan çayır vasıflı araziler bu uygulama kapsamına alınmayacak.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
24.09.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: organik tarım, destek, tarımsal destek, organik tarım desteklemeleri
Link: Organik tarım desteklemeleri açıklandı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız