Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Organik Tarım »  Kamu çalışmaları »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler, Paydaşlar
 Organik Tarım Teknikleri
 Kontrol, Sertifikasyon
 Eko Turizm
 İhracat, İthalat
 Ticaret, Pazarlama
 Araştırma, Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek, teşvikler
 Diğer
 


Organik tarım destekleme ödeme başvuruları başladı

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, organik tarım destekleme ödeme başvurularının başladığını, 28 Mart 2014 mesai bitiminde sona ereceğini kaydetti.
 
Çebi, çiftçilerin bundan faydalanabilmesi için başvuru dilekçesi, kontrol ve sertifikasyon kuruluşundan alacakları uygunluk belgesiyle çiftçi kayıt sisteminde kayıtlı oldukları il ve ilçe müdürlüklerine başvurması gerektiğini söyledi. Başvuruların kabulünde çiftçilerin, çiftçi kayıt sisteminde 2013 üretim sezonunda kayıtları olmasının zorunlu olduğunu belirterek, “Uygunluk belgesini başvuru sırasında sunamayan çiftçilerin başvurusu alınır ancak bu durumda olan çiftçilerin, bu belgeyi 28 Mart 2014 mesai bitimine kadar teslim etmeleri zorunludur. Bu süre sonunda uygunluk belgesi olmayan çiftçiler desteklemeden yararlanamaz.” dedi.

İl Müdürü Çebi, il ve ilçe müdürlükleri tarafından seçilecek arazi ve ürünler organik tarım destekleme kapsamına alınacağından dolayı bu duruma azami dikkatin gösterileceğini ifade etti: “Organik tarım destekleme ödemesi, Organik Tarım Yönetmeliği'ne göre organik tarım yapıları organik bilgi sistemi icmali 1 ve icmali 2’de kayıtlı aynı araziyle çiftçi kayıt sisteminde 2013 üretim sezonunda kayıtlı aynı arazi olması gerekmektedir. Bu arazilerin, yönetmelik hükümlerine göre organik statüde yer alan ve desteklemeye uygun arazi ve ürün olması şarttır. Nadas arazileri de destekleme ödemelerinden yararlanabilecektir ancak nadasta olan arazi, bir önceki yıl da organik tarım desteklemelerinden yararlandırılmış ise 2013 yılı destekleme ödemesinden yararlandırılmayacaktır. 17 Mayıs 2013 tarihinden sonra organik tarıma başlayan araziler de organik tarım destekleme ödemelerinden yararlanamayacaklardır.” şeklinde konuştu.
 
 
 
 
 
(CİHAN)
 
 

Ekleme Tarihi
15.01.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Organik tarım, destekleme ödeme, başvuruları başladı, tarımsal destek
Link: Organik tarım destekleme ödeme başvuruları başladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız