Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Organik Tarım »  Diğer  »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler, Paydaşlar
 Organik Tarım Teknikleri
 Kontrol, Sertifikasyon
 Eko Turizm
 İhracat, İthalat
 Ticaret, Pazarlama
 Araştırma, Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek, teşvikler
 Diğer
 

Organik tarım üretiminde Türk-Alman işbirliği
 
 
 BURSA - Uludağ Yaş Sebze Meyve İhracatçıları Birliği, Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği (ETO) ve Almanya Tarım Bakanlığı’nca da desteklenen “Çift Taraflı İşbirliği Projesi” kapsamında “Alman-Türk İşbirliği ile Organik Tarım” paneline ev sahipliği yaptı.

UİB Konferans Salonu'nda gerçekleşen panelde, organik tarımın yaygınlaştırılması ile sağlıklı bir zeminde üretimden ihracata ve ithalattan tüketime kadar olan süreçte, Türkiye geneli ile Bursa özelindeki gelişmeler ele alındı. Toplantıya, Uludağ Yaş Sebze Meyve İhracatçıları Birliği Başkanı Dr. Salih Çalı, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, Bursa Gıda ve Yem Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Harun Eçkin, ETO Başkanı Atila Ertem ile ihracatçılar ve öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

UYMSİB Başkanı Dr. Çalı, UYMSİB’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen panelden çıkacak sonuçların önemli olduğunu söyledi. Çalı, "Bugün konusunda uzman kişilerin katılımıyla gerçekleşen panelden çıkacak sonuçlar, gerek Bursa’nın, gerekse Türkiye’nin organik tarım üretiminde potansiyelini gözler önüne serecek. Bu panelde elde edilecek sonuçlar ile bizler bu alanda bir yol haritası çizmiş olacağız." dedi.

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur ise, tarımsal üretimde ciddi bir potansiyele sahip olan Bursa’nın, Avrupa’daki organik ürün pazarı için de önemli bir kaynak oluşturduğunu kaydetti. Son yıllarda Avrupa ülkelerine ihraç edilen tarım ürünlerinde ilaç kalıntısı gibi iddiaların ortaya atıldığına dikkat çeken Onur, "Bu da incir, kiraz ve armut başta olmak üzere Bursa’nın en önemli ihraç ürünlerinde imajın bozulmasına yol açıyor."
 
diye konuştu. Almanya ile organik tarımda yapılabilecek işbirliğinin önemli olduğuna işaret eden Onur, 3 milyon gurbetçinin bulunduğu ve yılda 37 milyar dolara ulaşan ticaret hacmiyle Türkiye’nin en önemli partnerinin Almanya olduğunu vurguladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik de Bursa’nın bitkisel ve hayvansal üretimde sahip olduğu potansiyele dikkat çekti. Bursa’nın ülkesel çapta 10 civarında üründe birinciliğini sürdürdüğünü ifade etti.(CİHAN)
 
 

Ekleme Tarihi
07.05.2014
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Organik tarım, üretim, tarım, Almanya, işbirliği
Link: Organik tarım üretiminde Türk-Alman işbirliği




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız