Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Organik Tarım »  Diğer  »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler, Paydaşlar
 Organik Tarım Teknikleri
 Kontrol, Sertifikasyon
 Eko Turizm
 İhracat, İthalat
 Ticaret, Pazarlama
 Araştırma, Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek, teşvikler
 Diğer
 


Organik Beslenelim, Organik Konuşalım!

Dünya Organik Kongresi kapsamında İstanbul'a gelecek olan 9 ana konuşmacıyı dinleme fırsatını kaçırmayın!

13-15 Ekim'te İstanbul'da yapılacak olan Dünya Organik Kongresi'nin en önemli özelliklerinden biri, organik, sağlıklı ve doğa dostu gıda konusunda dünyaca ünlü konuşmacılara ev sahipliği yapacak olması.

Yemi Akinbamijo, Afrika Tarım Araştırmaları Forumu'nun (FARA) Genel Müdürü. Nijeryalı olan Dr. Akinbamijo, 28 yıllık kariyeri boyunca Afrika ve Avrupa'da uluslararası tarım, gıda güvenliği ve kırsal kalkınma alanlarında çalıştı. Pek çok yayını var ve çeşitli uluslararası araştırma kurullarında görev aldı.

Will Allen, dönüşüm yaratan bir kent çiftçisi ve Growing Power (Büyüyen Güç) sivil toplum örgütünün kurucusu ve lideri. Mayıs 2010'da, Time dergisinin Dünyanın En Etkili 100 Kişisi listesinde yer aldı ve 2011'de Forbes dergisinde Dünyanın En Güçlü 7 Gıda Uzmanı'ndan biri olarak adlandırıldı. İyi Gıda Devrimi: Sağlıklı Gıda, İnsanlar ve Topluluklar Yetiştirmek adıyla yayınladığını otobiyografik bir kitabı var.

Elisabeth Atangana, aslen bir çiftçi. 2005'ten bu yana PROPAC'ın (Orta Afrika Çiftçi Örgütleri Bölgesel Platformu) Başkanlığını yürütüyor. 2012'de FAO'nun Kooperatifler Özel Elçisi olarak atandı. Sürdürülebilir kalkınma ile ilgili politika ve stratejilerde kırsaldaki kadınlar ve gençlerin durumunun da dikkate alınmasına öncelik veriyor.

Lyonpe Yeshey Dorji, Bhutan'ın demokratik olarak seçilmiş ikinci Tarım ve Orman Bakanı. ABD'de Missouri Üniversitesi, bitki sistematiği üzerine özelleşerek Biyoloji alanında yüksek lisans derecesi aldı ve 2008 yılında politikaya atılmadan önce Tarım Bakanlığı'nda araştırmacı ve planlama uzmanı olarak çalıştı. Bhutan, Gayri Safi Milli Mutluluk programının bir parçası olarak tüm tüm ülkede organik tarıma geçilmesine yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Christian Felber, çok satan bir yazar ve Viyana Ekonomi Üniversitesi'nde öğretim görevlisi. Attac Austria'nın kurucularından biri ve "The Economy for the Common Good" (Kamu Yararı için Ekonomi) ve "Bank for the Common Good" (Kamu Yararı için Banka) hareketlerinin öncüsü.

Anna Lappe, ulusal düzeyde tanınan bir organik tarım ve adil gıda zinciri savunucusu, aynı zamanda çok satan bir yazar. Uluslararası bir araştırma ve popüler eğitim ağı olan "Küçük Gezegen Enstitüsü"nü (Small Planet Institute) kurdu. Şu anda sürdürülebilir gıda ve tarım hareketini eğitmek, esinlemek ve büyütmek amacıyla videolar, online film yarışmaları, etkinlikler ve eğitim kaynakları üreten Real Food Media Project'in de yöneticiliğini yapıyor.

Kathleen Merrigan, eski ABD Tarım Bakanlığı Müsteşarı. Görevi süresinde, yerel gıda sistemlerini desteklemek üzere, Çiftçini Tanı, Gıdanı Tanı (Know Your Farmer, Know Your Food) Girişimi'ni yarattı ve yürüttü. 2010'da Time Dergisi tarafından 'dünyanın en etkili 100 insanı' arasında sayıldı. Şu anda George Washington Üniversitesi'nin Sürdürülebilirlik Müdürlüğü'nü yürütüyor.

Raşit Pertev, IFAD (Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu) Sekreteri. KKTC eski Tarım ve Orman Bakanı, Cumhurbaşkanlığı eski müsteşarlarından. Cambridge Üniversitesi ve Londra Üniversitesi Ekonomi Fakülteleri'nden mezun oldu. Paris'te Dünya Çiftçiler Birliği'nde gelişmekte olan ülkelerden sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı olarak çalıştı. Türkiye'de de, tarımın yeniden yapılandırılması projelerinde görev aldı.

Pat Mooney, uluslararası bir sivil toplum örgütü olan ve yeni teknolojilerin dezavantajlı grupların yaşamları ve geçim kaynakları üzerindeki etkisine odaklanan ETC grubunun kurucularından biri ve yöneticisi. Uluslararası sivil toplumla çalışma konusunda yaklaşık yarım yüzyıllık bir deneyime sahip. Doğru Yaşam Ödülü ("Alternatif Nobel Ödülü"), Pearson Barış Ödülü ve elini taşın altına koyanlara verilen Zürafa Ödülü'nü aldı. Mooney, küresel yönetişim, kurumsal yoğunlaşma, fikri mülkiyet tekelleri konularında otorite olarak kabul ediliyor.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
20.08.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: IFOAM Organic World Congress, Organik, kongre
Link: Organik Beslenelim, Organik Konuşalım!




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız