Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Organik Tarım »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler, Paydaşlar
 Organik Tarım Teknikleri
 Kontrol, Sertifikasyon
 Eko Turizm
 İhracat, İthalat
 Ticaret, Pazarlama
 Araştırma, Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek, teşvikler
 Diğer
 


Organik ürünlere özel marka yarattı

Gıda Mühendisi Ata Özdemir'in kendi imkânları ile kurduğu Etna Gıda Grubu, bugün dünyanın birçok ülkesiyle ihracat yapan bir marka konumuna gelmiş durumda. Türkiye'de organik tarımın gelişmesinde önemli bir rol oynayan firma son 10 yıldan beri sektördeki faaliyetlerini büyüterek sürdürüyor.

İzmir Kemalpaşa'da 6 yıl kadar önce 10 bin metrekarelik bir alanda tesis yatırımı yapan şirketin elde ettiği ürünlerin Avrupa'ya ihracatında Almanya'da kurulan Etna Gıda Grup şirketi yapıyor.

Çiftçilerle ortak projeler yapıyor
 
İlk kurulduğu yıllarda sadece alım ve satım yaparak ihracatlarını sürdüren firma, artan talebi karşılamak amacıyla Türkiye'nin çeşitli bölgelerindeki çiftçiler ile ortak projeler oluşturuyor. Şu anda 100'ü aşkın ürün çeşidi ile hizmet verdiklerini belirten Etna Gıda Grubu Yönetim Direktörü Ata Özdemir, ''Grup şirket olarak katkısız, ilaçsız, hormonsuz, genetiği ile oynanmamış, doğal ve lezzetli gıda ürünlerini Etna ve Nature's Pride markalarıyla tüketicilere sunuyoruz. Bu anlamda markalarımız toplumda sağlıklı, doğal ve lezzetli kavramlarıyla bütünleşti artık. Bunun en önemli nedeni ise üreticilerimiz olan çiftçilerimizle ortak hareket ederek birlikte büyümemiz oldu.'' diye konuştu.
 
 




HER LİMANDA AYRI ÜRÜN ÇEŞİDİ
 
Özdemir, en hızlı ve kaliteli hizmeti vermek amacıyla ihracatlarını ürünlerin yetiştiği bölgelere en yakın limanlardan gerçekleştirdiklerine işaret ederek "İşlenmiş bakliyatları Mersin Limanı'ndan, dondurulmuş meyve ve sebzeleri Gemlik Limanı'ndan, diğer tüm ihracatlarını ise İzmir Limanı'ndan gerçekleştiriyoruz" dedi.
 
Özdemir "Organik yollardan üretilmeyen meyve ve sebzelerde kullanılan kimsayal ilaçların sağlık açısından ciddi tehlikeler oluşturuyor. Bundan dolayı Nature’s Pride markasını yarattık. Bu markamızla sadece organik ürünler üretiyoruz" şeklinde konuştu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
13.09.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: organik, organik ürünler, marka
Link: Organik ürünlere özel marka yarattı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız