Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Organik Tarım »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler, Paydaşlar
 Organik Tarım Teknikleri
 Kontrol, Sertifikasyon
 Eko Turizm
 İhracat, İthalat
 Ticaret, Pazarlama
 Araştırma, Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek, teşvikler
 Diğer
 

İZMİR TİCARET BORSASINCA KARACAAĞAÇ KÖYÜNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN PROJE BAŞARIYLA SONUÇLANDI -İZTB YÖNETİM KURULU ÜYESİ ŞEN: ''PROJEMİZ İLE İZMİR'DE GIDA GÜVENLİĞİNİ SAĞLAYACAK, ÇEVREYİ KORUYAN ÖRNEK BİR KÖY OLUŞTURMAYI HEDEFLEDİK'' 

 
İZMİR (A.A) - İzmir Ticaret Borsası (İZTB) tarafından İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) desteğiyle hayata geçirilen ''Organik ve İyi Tarım Uygulamalarında Bir Örnek Köy: Karacaağaç'' adlı proje başarıyla sonuçlandı. 
 
     Buca ilçesi Karacaağaç Köyünde gerçekleştirilen kapanış toplantısında konuşan İZTB Yönetim Kurulu Üyesi Özhan Şen, projeyi başarıyla sonuçlandırdıklarını belirtti. Projeyle bin nüfuslu köyde başlatılan organik ve iyi tarım uygulamalarıyla üretimin daha da yaygınlaşmasını umduğunu kaydeden Şen, şunları söyledi: 
 
     ''Projemiz ile İzmir'de gıda güvenliğini sağlayacak, sürdürülebilirliği ve izlenebilirliği olan, çevreyi koruyan, üreticilerin sağlık, güvenlik ve refahını gözeten, üretici ve tüketici sağlığına değer veren tarımsal üretim yöntemleri ile üretim yapılmasını ve bu ürünlerin iç piyasadaki tüketiciler tarafından tüketilmesini sağlayarak örnek bir köy oluşturmayı hedefledik. Güvenli gıda tüketmek isteyen İzmirlileri köye davet ediyoruz. Bu proje örnek olmalı.'' 
 
     Şen, köyde artık her pazar günü satış yeri kurulduğunu ve kahvaltı salonu açıldığını ifade ederek, köyde üretilen kaliteli ürünlerin İstanbul'dan bile talep gördüğünü dile getirdi. 
 
     Agroturizm adına da bir adım atıldığını ve ev pansiyonculuğunun başlatıldığını ifade eden Şen, ''Karacaağaç köyünün başarısı, ulusal sınırları da aşarak Fransa Tarım Bakanlığının köyümüze Fransa'dan bir kardeş köy ilan edilmesi talebiyle uluslar arası boyut kazandı'' diye konuştu. 
 
     İZKA Genel Sekreteri Ergüder Can, Ege için tarım ve tarıma dayalı sanayinin önemli olduğunu belirterek, buna yönelik projeleri desteklediklerini, bu şekilde göçün önlenebileceğini kaydetti. 
 
     Köy Muhtarı Dursun Atagün de arazi fiyatlarının proje sayesinde yüzde 25 arttığını, arazi kiralama taleplerinin fazlalaştığını söyleyerek, ''Köyde 25 sertifikalı üretici var. Projede kadınlarımız da gelir elde edebilecek'' dedi. 

Ekleme Tarihi
09.07.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Organik Ve İyi Tarım Uygulamalarında Bir Örnek: Karacaağaç




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız