Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Organik Tarım »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler, Paydaşlar
 Organik Tarım Teknikleri
 Kontrol, Sertifikasyon
 Eko Turizm
 İhracat, İthalat
 Ticaret, Pazarlama
 Araştırma, Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek, teşvikler
 Diğer
Marmaris 

Marmaris'in köyleri dünyaya tanıtılacak

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 15 köy, doğası, tarihi, arkeolojik ve kültürel mirası ile dünyaya tanıtılacak. Marmaris Turizm Birliği (MARTAB)’nin başlattığı, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA)’nın da desteklediği çalışma, 3 ay içinde tamamlanacak. Bütün tanıtım faaliyetlerinde kullanılmak üzere 28 Haziran 2012'ye kadar 96 sayfa ve 3 dilde bir kaynak kitap basılacak. Bu yayın, köylerin kültürel, doğal ve tarihi yönlerinin tamamını kapsayacak ayrıntılı bir çalışma olacak.


MARTAB, bu kapsamda köy muhtarları başta olmak üzere Muğla Üniversitesi, Orman Müdürlüğü, Kültü ve Turizm İl Müdürlüğü, TURSAB, İl Genel Meclisi üyeleri, çeşitli dernekler ve turizm temsilcilerinin katılımı ile bir toplantı yaptı. Köylerin bilinmeyen kültürel, tarihi ve doğal güzelliklerinin tespiti ve dünyaya tanıtımı adına yapılan envanter çalışmasında, Marmaris’te bulunan kurum, kuruluş ve vatandaşlardan, görüş ve önerilerini 16 Nisan’a kadar bildirmeleri istendi. Toplantıda, bölgeye ait birçok değerin, bölgenin doğasına ve kültürüne zarar vermeden turizme kazandırılması adına öneriler dile getirildi. Her köye bir köyevi yapılmasından sedef ve romatizma gibi birçok hastalığa iyi gelen şifalı suya, Taşlıca köyünün sarımsağına, Turgut köyündeki anıt ağaca, Orhaniye köyünün yer fıstığına, Karacasöğüt köyü mağarasında yapılabilecek çalışmalara kadar birçok konu tartışıldı.

Toplantıda söz alan Marmaris Orman İşletme Müdürü Özkan Şahin, “Marmaris’in yüzde 85'i orman. Ormanların kullanımını biz planlayalım, diğerleri bize uysun demek uygun olmayacağı gibi turizmcinin, arıcının ya da köylümüzün de tekeline veremeyiz. Bu ormanlar hepimizin. Ormanla ilgili planların beraber yapılması gerekiyor.” dedi. Ayrıca medyada, “Ormana adım atmak bile parayla” şeklindeki haberlerin doğruyu yansıtmadığını belirten Şahin, sadece ticari amaçla film çeken işletmelerle ticari olarak jip saferi yapan işletmelerden kullandıkları yolların yenilenmesi, çöplerinin temizlenmesi, dinlenme ve tuvalet gibi hizmetlerin karşılığında cüzi bir ücret istendiğini, turistlerin ve vatandaşların fotoğraf ve görüntü çekmelerinin ücretlendirilmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını söyledi. Şahin, “Ormanlarımıza yürüme ve gezme parkurları, seyir tepeleri yaparak köylerimizin tanıtımına katkı sağlayabiliriz.” dedi.

Muğla Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ercan Baldemir ise Muğla bölgesinde turizmi 12 aya çıkarabilmek için deniz, kum, güneş turizminin yanına kültür turizminin eklenmesi gerektiğini, Marmaris köylerinin kültürleriyle dünyaya tanıtılmasını önemsediklerini ve üniversite olarak katkı sağlayacaklarını belirtti.

MARTAB Genel Koordinatörü Sedat Kirt de, “15 köyün doğal ve kültürel güzelliklerinin tanıtımı kapsamında GEKA'nın desteğini aldık. Yapılan ilk toplantı ile envanter çalışmamız başlamıştır ve 28 Haziran’da, 3 dilde 96 sayfalık bir yayın hazırlayacağız. Bu yayında Taşlıca’nın sarımsağından köy düğünlerimize kadar doğal ve kültürel birçok zenginliğimiz yer alacak. Tüm Marmaris’in 16 Nisan Pazar gününe kadar envanter çalışmasına katkı sağlamasını bekliyoruz.” dedi.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
07.04.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Marmaris in köyleri dünyaya tanıtılacak
Link: Marmaris'in köyleri dünyaya tanıtılacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız