Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Organik Tarım »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler, Paydaşlar
 Organik Tarım Teknikleri
 Kontrol, Sertifikasyon
 Eko Turizm
 İhracat, İthalat
 Ticaret, Pazarlama
 Araştırma, Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek, teşvikler
 Diğer
 


Organik Tarım Uygulamasında Değişiklik

Organik ürünlerin etiketlenmesinde yetkilendirilmiş kuruluşun adı, logosu, kod numarası ile müteşebbis veya ürün sertifika numarası bulunacak.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, Organik Tarımın Esasları ve Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasın Dair Yönetmeliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, organik olarak değerlendirilecek bitkisel ürünler için, tek yıllık bitkilerde ekim tarihinden itibaren en az iki yıl, mera ve yem bitkilerinde yem olarak kullanılmasından önce en az iki yıl, yem bitkisi dışındaki çok yıllık bitkilerde ise ilk organik ürün hasadından önce üç yıllık geçiş sürecinin uygulanması gerekecek.

Organik arı yetiştiriciliğinde, üretim bölgesinin 3 kilometre yarıçapı içerisinde bulunan nektar ve polen kaynakları, organik olarak üretilen ürünlerden, doğal veya arıcılık ürünlerinin organik olma niteliğini etkilemeyecek bitki örtüsünden oluşacak. Organik ürünün etiketlenmesinde yetkilendirilmiş kuruluşun adı, logosu, kod numarası ile müteşebbis veya ürün sertifika numarası bulunacak.

Yumurtacı sürülerde sağlık ve afet nedeni ile yüksek oranlı ölümlerin olması durumunda, sürü yenilenirken veya sürü yeniden oluşturulurken, organik olarak yetiştirilen piliçler temin edilemediğinde, konvansiyonel olarak yetiştirilen 18 haftadan küçük piliçlerin organik yetiştiricilik yapılan işletmeye dahil edilmesine, 31 Aralık 2014'e kadar izin verilecek.

Söz konusu Yönetmelik, 31 Aralık 2013'ten geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi. - Ankara
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
17.02.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Organik Tarım, Uygulamasında Değişiklik, tarım, organik
Link: Organik Tarım Uygulamasında Değişiklik




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız