Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Organik Tarım »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler, Paydaşlar
 Organik Tarım Teknikleri
 Kontrol, Sertifikasyon
 Eko Turizm
 İhracat, İthalat
 Ticaret, Pazarlama
 Araştırma, Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek, teşvikler
 Diğer
Mehmet Akyol 


Kütahya’nın Yıllık Organik Tarım Üretimi 924 Ton

KÜTAHYA (İHA) - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Bölge Müdürü Mehmet Akyol, Kütahya il genelinde 12 bin 448 hektarlık alanda 924 tonluk organik tarım üretimi yapıldığını bildirdi.

Akyol, yaptığı açıklamada, Türkiye genelindeki sıralamada Kütahya'nın organik tarımla uğraşan 38. il olduğunu ifade ederek, "2012 yılında Kütahya ilinde organik tarım ile uğraşan çiftçi sayısı bir önceki yıla göre yüzde 79,5 artarak 158 kişi olmuş olup bu değerle en fazla organik tarımla uğraşan çiftçiye sahip 38. il konumundadır. Kütahya ilinde organik tarım yapan çiftçi sayısı ülkemizdeki toplam çiftçi sayısının yüzde 0,3’ünü oluşturmaktadır.
 
2012 yılında Kütahya ilinde toplam 12 bin 448 hektarlık alanda 924 tonluk organik tarım üretimi yapılmıştır. Kütahya ilinde organik tarım yapılan alan, ülkemizdeki toplam organik tarım yapılan alanın yüzde 1,8’i olup bu büyüklük bakımından Kütahya ili, en fazla organik tarım yapılan alana sahip 13.il konumundadır. Kütahya ili 55 bin 708 tonluk organik tarım üretimi miktarı ile ülkemizdeki toplam organik tarım üretiminin yüzde 0,1’ini oluşturmaktadır. 2012 yılı geçici verilerine göre Ege Bölgesi illeri arasında organik tarım üretim miktarı en yüksek olan il 132 bin 824 ton ile Aydın, en düşük olan il ise 924 ton ile Kütahya’dır. Kütahya ilinin organik tarım üretim miktarının Ege Bölgesi’nin organik tarım üretim miktarı içindeki payı yüzde 0,4’dür.
 
2012 yılında Ege Bölgesi illeri arasında organik tarım üretim alanı en fazla olan il 34 bin 77 hektar ile Aydın, en az olan il ise 218 hektar ile Uşak’tır. Kütahya ili, Ege Bölgesi illeri arasında en fazla organik tarım üretim alanına sahip 3. il konumundadır. Kütahya ilinin organik tarım üretim alanının Ege Bölgesi’nin organik tarım üretim alanı içindeki payı yüzde 15,2’dir. 2012 yılı geçici verilerine göre Ege Bölgesi illeri arasında organik tarım ile uğraşan çiftçi sayılarına bakıldığında en çok organik tarım yapan çiftçiye sahip olan il 5 bin 790 kişi ile Aydın, en az organik tarım yapan çiftçiye sahip olan il ise 89 kişi ile Uşak’tır. Kütahya ili, Ege Bölgesi illeri arasında en çok organik tarım çiftçisine sahip 7. il konumundadır. Kütahya ilinde organik tarım yapan çiftçiler, Ege Bölgesi’nde organik tarım yapan toplam çiftçilerin yüzde 1,5’ini oluşturmaktadır" ifadelerini kullandı.
 
 

Ekleme Tarihi
30.08.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Kütahya, Organik Tarım Üretimi, Ton, organik tarım, organik, tarım, TÜİK
Link: Kütahya’nın Yıllık Organik Tarım Üretimi 924 Ton




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız