Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Organik Tarım »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler, Paydaşlar
 Organik Tarım Teknikleri
 Kontrol, Sertifikasyon
 Eko Turizm
 İhracat, İthalat
 Ticaret, Pazarlama
 Araştırma, Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek, teşvikler
 Diğer
 


Gençleri çiftçiliğe çağıran vadi

 
Organic Valley, sürdürülebilir tarımla ilgili farkındalığı arttırmak amacıyla kooperatifteki en genç çiftçileriyle “Organik Nesil” turları düzenliyor.
 
İSTANBUL - Organic Valley, ABD’deki en büyük organik çiftçi kooperatifi. 1988 yılında kurulan kooperatifin hedefi, ülkede yüksek kalitede organik gıda dağıtımı ile çiftçilik kültürünü kurtarmak ve organik gıda endüstrisini yeniden şekillendirmek.

ABD genelinde 50 eyalete ulaşan, Kanada ve Japonya’ya da ihracat gerçekleştiren Organik Valley’nin 2013 satışları 1 milyar dolara yaklaşmış. Birkaç aile çiftliği tarafından kurulan kooperatif, bugün sebze ve süt ürünlerini tüm ABD’ye dağıtıyor.
 
Organic Valley bünyesinde üretim yapan çiftçilerin sayısı bin 834’e ulaşmış durumda

Kooperatif sadece ülkenin en büyük bağımsız organik çiftçi kooperatifi değil, aynı zamanda ülkenin en büyük organik, süt, soya ve yumurta üreticisi. Kooperatif dana, domuz, tavuk ve hindi ürünlerinin de Organic Prairie markası adı altında pazarlıyor.

“Organik Nesil” turları

Organic Valley, tarıma daha çok genci çekebilmek ve sürdürülebilir tarımla ilgili farkındalığı arttırmak amacıyla kooperatifteki en genç çiftçileriyle “Organik Nesil” turları düzenliyor.
 
Kooperatifin sahibi çiftçiler. İşletme de çiftçilere ait. Ürünlerin satışlarından elde edilen gelir çiftçilere ve üretimin yapıldığı topraklara harcanıyor. Kooperatifin 2003 yılında 156 milyon dolar olan satışları, 2013’te 860 milyon dolara ulaşmış. Kooperatifi kuran çiftçilerden biri olan George Siemon, Organic Valley’nin CEO’luğunu üstleniyor. Hayatını çiftçiliğe adamış bir isim olan Siemon’ın en büyük rüyası gıda sisteminin sağlıklı ve daha sürdürülebilir olması. Siemon, aile çiftliklerini desteklemesi, çiftlik hayvanlarına ‘insani’ muamele yapılması, toprağın ve çevrenin korunması ve yüksek kalitede organik gıda üretimi adına yaptığı çalışmalardan dolayı ABD’nin en önemli organik tarım savunucularından birisi.

George Siemon’un organik tarıma dair söylediklerine kulak vermekte fayda var:

• “Geleneksel gıda sistemimiz, kimya endüstrisini destekliyor. Bu yüzden dolayı organik tarım çok önemli. Organik gıdalar, kimyasalların yol açtığı riskleri ortadan kaldırıyor. Organik gıda, çok daha sağlıklı bir gıda.

• Çiftçilerin geleneksel tarımdan vazgeçip, organik tarıma yönelmeleri için eğitim veriyoruz. En önemli yardımcılarımız, topraklarını organik tarıma döndüren komşularımız. Biz bu süreçte, tüm çiftçilere yardımcı oluyoruz, çünkü sadece tohumlarını değiştirmiyorlar, aynı zamanda hayvanlarına karşı davranışlarını da değiştiriyorlar.

• Hayvan refahı bizim önceliğimiz. Müşterimizin de önceliği. Biz hayvanlarımız için kendi standartlarımızı ve kendi denetimlerimizi geliştirdik.

• Organik tarım, daha fazla yatırım yapmaya değer. Her şeyden önce gıda kalitesi; sağlık ve çevre açısından değer. Bu gerçek bir yaşam tarzı seçimi.

• Genetiği değiştirilmiş gıdalar kolay bir kar etme yöntemi. Tohumlarımızın mülkiyetini büyük şirketlere vermek, sürdürülebilirlik adında büyük bir tehdit. Biyoteknoloji, daha fazla kimyasala ihtiyaç duyan ürünler getirdi. Sadece kimyasal tohum endüstrisine yarar sağladı. Eğer sadece beslenme için üretmek istiyorsak, biraz çaba harcayalım. Doğal üretim harika sonuçlar veriyor. Ama bunu yapmıyorlar, çünkü para kimyasallarda.”  
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
14.02.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: genç, çiftçi, vadi, Organic Valley
Link: Gençleri çiftçiliğe çağıran vadi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız