Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Organik Tarım »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler, Paydaşlar
 Organik Tarım Teknikleri
 Kontrol, Sertifikasyon
 Eko Turizm
 İhracat, İthalat
 Ticaret, Pazarlama
 Araştırma, Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek, teşvikler
 Diğer
 

Kimyasal ilaç kullanmayan çiftçilere destek
 
 
ANKARA - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca bitkisel üretimde kimyasal ilaç yerine faydalı böcek ve bitki zararlılarını kendine çekerek zararsız hale getiren bir biyolojik mücadele yöntemi olan feromon veya tuzak kullanan çiftçilere destek verilecek.
 
Bakanlıkça bitki zararlılarına karşı biyolojik mücadele uygulayan çiftçilere sağlanan destekle, hem zararlılarla mücadelede daha az kimyasal ilaç kullanımı hem de daha az maliyetle üretim yapılması hedefleniyor.
Biyolojik mücadele ile kimyasal ilaç kullanmadan bitki zararlılarının etkisiz hale getirilebileceğinin altını çizen Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, yazılı açıklamasında üreticilerin feromon ve tuzakları ruhsatlı bitki koruma ürünü satan bayilerden kolayca temin edebileceklerini belirterek, serada üretim yapan çiftçiler dahil tüm meyve ve sebze üretimi yapan çiftçilerin bu destekten faydalanabileceğini söyledi.

DESTEK MİKTARI VE BAŞVURU TARİHLERİ

Destekleme şartları hakkında da bilgi veren Temel, şunları söyledi:
“Desteklemeden faydalanmak isteyen çiftçilerimizin üretici kayıt defteri tutması ve yürüttüğü mücadele faaliyetlerini entegre mücadele dahilinde yürütmesi gerekiyor. Örtü altında yetiştirilen domates, biber, patlıcan, hıyar, kabak gibi sebzeler için biyolojik mücadele desteği dekara 350 TL, biyoteknik mücadele desteği dekara 110 TL, açıkta domates, elma, üzüm ve kayısı için biyoteknik mücadele desteği dekara 35 TL’dir. Çiftçilerimiz elma iç kurdu, salkım güvesi ve yaprak büken gibi zararlılarla mücadelede hem destek alarak hem de kimyasal ilaç kullanmayarak para ve emekten kar edecektir.
 
Biyolojik ve biyoteknik mücadele, kimyasal kalıntı içermeyen, daha sağlıklı tarım ürünlerinin yetiştirilmesinde çok önemli bir yere sahip. Bu yöntemlerle korunan ürünler, diğer ürünlere göre daha iyi fiyatlara alıcı bulmaktadır. Bu destekten faydalanmak isteyen çiftçilerimiz, elma ve üzüm için 29 Ağustos, kayısı için 27 Haziran, açıkta domates yetiştiriciliği için 26 Eylül, örtü altı için 31 Aralık tarihine kadar İlçe Müdürlüklerimize başvuru yapabilirler.” (CİHAN)

Ekleme Tarihi
04.06.2014
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Kimyasal ilaç , çiftçilere destek
Link: Kimyasal ilaç kullanmayan çiftçilere destek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız