Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Organik Tarım »  GÜNLÜK » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler, Paydaşlar
 Organik Tarım Teknikleri
 Kontrol, Sertifikasyon
 Eko Turizm
 İhracat, İthalat
 Ticaret, Pazarlama
 Araştırma, Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek, teşvikler
 Diğer

Bebek beslenmesi neden erişkin beslenmesinden daha önemlidir?:

Hayatının ilk yılı, bebeğinizin büyüme hızının en fazla olduğu, kilosunun doğumdaki ağırlığının 3 katına, boyunun % 50 uzadığı ve beyin gelişiminin en hızlı olduğu zamandır. İlk yıl içinde sağlıklı beslenmeyle, doğru beslenme alışkanlığı elde etmesi ve potansiyel gelişme eğrisine ulaşması mümkündür. Bu dönemde doğru ve dengeli beslenme ile bebeklerimizi ileride meydana gelebilecek hastalıklardan da korumuş oluruz. Dengesiz beslenme durumunda ise, sahip olduğu bedensel ve zihinsel potansiyeline ulaşamaz,


Organik gıdalar daha mı sağlıklıdır?:

Organik gıdalar, kimyasal ilaç ve hormon gibi sağlığımız için zararlı olan maddeleri içermeyen doğal şartlarda yetiştirilip, doğal koruyucular ile hazırlanmış gıdalardır. Vücuttan atılamadığı için birikecek olan kimyasal ilaçlar, hayat süresi ortalama 70 yıl olan bir bebek için ileride ciddi sağlık problemleri çıkarabilir. Bu nedenle organik olmayan tüm sebze ve meyveler, suda bekletilip yıkandıktan sonra kabukları soyularak tüketilmeli, sürekli mevsimine uygun sebze ve meyveleri tercih etmelidir. Logosu bulunan, istendiğinde belgesi gösterilen organik ürünler (hormonsuz ürün organik demek değildir), bebek beslenmesinde tercih edilmesi gereken en doğru ve en sağlıklı ürünlerdir.


Organik tarımın en önemli farkları nelerdir?:

 Organik tarım en doğal tarım şeklidir. Çünkü: 1- Organik tarımın yapıldığı topraklar şehirden, sanayi bölgelerinden uzak, temiz alanlardır. 2- Sulama için her aşamada denetlenen su kullanılır. 3- Zararlılarla mücadelede kimyasal ilaçlar kullanılmaz. 4- Suni gübre yerine doğal gübre seçilir. 5- Sebze, meyve ve tahıllar verim arttırıcı hormon ve kimyasal ilaçlar kullanılmadan, doğal süreç içinde olgunlaştırılır, besin değerleri açısından en uygun zamanda toplanır.

turkiyegazetesi.com.tr

Ekleme Tarihi
07.03.2009
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Paylaş | |

>> Arşiv İçin Tıklayınız