Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Çevre, Enerji »  Sulama, Enerji Sistemleri  »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler, Paydaşlar
 Çevre Sorunları, Koruma
 Toprak,Su Kaynakları
 Küresel Isınma, İklim Değişimi
 Doğal Kaynaklar Yönetimi
 Enerji Kaynak, Sistemleri
 Sulama, Enerji Sistemleri
 Araştırma, Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek, teşvikler
 Biyoteknoloji
 Hava Durumu
 Diğer
 


'Madencilik sektörü güvenlik açısından sınıfta kalmıştır'

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, "İnsanlarımız kırsaldan, tarım sektöründen göç ediyorlar. Maden ve inşaatta çalışanların büyük kısmı çifçtilerimiz. İş kazalarına da bunlar muhatap oluyorlar" dedi.

MANİSA - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, madencilik sektörünün güvenlik açısından sınıfta kaldığını söyledi.

Bayraktar, birliğin yönetim kurulu üyeleri ve oda başkanlarıyla birlikte Soma ilçesinde taziye ziyaretlerinde bulundu.

Daha sonra Soma Hükümet Konağı önünde basın açıklaması yapan Şemsi Bayraktar, maden faciasında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa, yakınlara da sabır diledi.

Ölenleri geri getirmenin mümkün olmadığını, ancak toplumun hem meslek kuruluşlarından hem de devletten bir takım beklentilerinin olduğunu belirten Bayraktar, bu acıyı yaşatanların tespit edilip yargılanması gerektiğini dile getirdi.

Hayatını kaybeden maden işçilerinin yakınlarının arkasında olduklarını vurgulayan Bayraktar, "Türkiye, şu anda omuz omuza vermiş birlik ve beraberlik içerisinde bütün meslek kuruluşları, bunun dışında sivil toplum örgütleri, kamu, herkes omuz omuza vermiş bu yaraları sarmaya çalışıyor" dedi.

TZOB kampanya başlattı

Birlik olarak 764 odayla birlikte Türkiye genelinde Soma'daki faciada hayatını kaybedenler için kampanya açtıklarını dile getiren Bayraktar, şöyle konuştu:

"Biliyorsunuz tarım sektörü de bu sene büyük bir afet yaşadı. Kuraklık, don, dolu. Bu hadiseyi öğrendiğimizde çiftçilerimizin yaralarını sarmak üzere Malatya'daydık. Böyle bir olayı duyunca Konya'daki toplantımızı da iptal ettik. Tarımda yaşadığımız acılarımızı unuttuk ve buradaki hadise nedeniyle şok olduk. Yaraların sarılmasına nasıl katkıda bulunabilirizin istişaresini yaptık ve kampanya açtık. Bütün odalarımız buna katılacak. Doğal afetten zarar gören çiftçilerimiz de buna katılacak. İnanıyorum ki onlar kalbi ve merhameti zengin insanlar. Her türlü sıkıntıya rağmen bu kampanyaya katkı vereceklerdir diye düşünüyorum.

Madencilik sektörü güvenlik açısından sınıfta kalmıştır. İnşallah bu bir milat olur. Dünyada yaşanmayan olayların Türkiye'de yaşanmasını arzu etmiyoruz. İnşallah radikal tedbirler alınır ve bu tür faciaları bir daha yaşamayız. Bunun sorumlusu kimse, gözünün yaşına bakmadan bulunması ve cezalandırılması kamu vicdanını rahatlatacaktır. Yaraların sarılması noktasında meslek kuruluşları olarak elimizden geleni yapıyoruz."

Madenlerde çalışanların kırsal kesimlerden, tarım sektöründen göç eden kişiler olduğunu savunan Bayraktar, iş kazalarına da bu kişilerin muhatap olduğunu söyledi.

Bayraktar, "Bundan sonraki süreçte de tarım sektöründeki teknoloji kullanımının artması, arazi toplulaştırması da bir takım tarımda bulunanların göç etmesini, işsiz kalmasını sağlayacak. Önümüzdeki yıllarda milyonlar akacak. Bunlar da kalifiye olmayan işlerde çalışacaklar. Çünkü bunların mesleki formasyonu yok. İş kazalarına maruz kalacaklar da çiftçilerimiz. Gerekli tedbirler alınmalıdır. Hiçbir insan ölmesin istiyoruz."

Bayraktar ve beraberindeki oda başkanları daha sonra maden faciasında hayatını kaybeden bazı işçilerin ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
20.05.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: TZOB, şemsi bayraktar, madencilik, güvenlik
Link: 'Madencilik sektörü güvenlik açısından sınıfta kalmıştır'




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız