Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Çevre, Enerji »  Biyoteknoloji »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler, Paydaşlar
 Çevre Sorunları, Koruma
 Toprak,Su Kaynakları
 Küresel Isınma, İklim Değişimi
 Doğal Kaynaklar Yönetimi
 Enerji Kaynak, Sistemleri
 Sulama, Enerji Sistemleri
 Araştırma, Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek, teşvikler
 Biyoteknoloji
 Hava Durumu
 Diğer
Türkiye 

İlk biyogaz tesisinin yapımı -Türkiye'nin ilk biyogaz tesisi 2014 yılında faaliyete geçecek

ANKARA (A.A) - Türkiye'nin ilk biyogaz tesisinin 2014 yılında faaliyete geçeceği bildirildi.
 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, tarım ve hayvancılık faaliyetlerinden kaynaklanan gübrelerin ve diğer organik atıkların biyogaz tesislerinde işlenerek elektrik ve ısı enerjisine dönüştürüleceği ilk biyogaz projesinde çalışmalar hızla devam ediyor.
 
Türkiye'nin ilk biyogaz projesinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Federal Alman Çevre, Doğa Koruma ve Nükleer Güvenlik Bakanlığı arasındaki ''Çevre Alanında Ortak İkili İşbirliği'' çerçevesinde yürütülüyor.
 
Projenin ana faydalanıcısı olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, projenin başarıyla tamamlanması için çalışmalarını Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile yakın iş birliği içerisinde devam ettiriyor.

-Biyogaz, iklimi de koruyacak

Fosil yakıtlarının yerine biyogazdan elde edilecek enerjinin kullanılmasıyla fosil yakıtlardan kaynaklanan olumsuz etkiler azalacak ve bu sayede iklim de korunacak.
 
Projeyle gübrelerin ve diğer organik atıkların toprağa ve yüzeysel sulara olan olumsuz etkileri giderilecek, biyogaz tesisinden çıkan maddenin tarım uygulamalarında kontrollü bir biçimde kullanılması sağlanacak.
 
Türkiye'nin ilk biyogaz projesi üç temel hedef çerçevesinde şekillendirildi. Öncelikle hayvansal atıkların yönetimine ilişkin yasal altyapı oluşturulacak daha sonra biyogaz konusunda kurumsal kapasite geliştirilme çalışmaları yapılacak. Son aşamada ise seçilecek pilot bölgede sürdürülebilir bir şekilde işletilebilecek biyogaz tesisi kurulacak.
 
Biyogaz Projesi kapsamında Alman biyogaz uzmanları Amasya'nın Suluova ilçesinde hayvansal atık sorunu ve biyogaz potansiyelini belirlemeye yönelik detaylı bir analiz yaptı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı temsilcilerinin katıldığı ''biyogaz teknik eğitimleri'nin yanı sıra Almanya'da hayvansal atıklarla ilgili yürürlükte olan kanun ve yönetmelikler Türkçe'ye çevrildi.

-Türkiye'nin biyogaz envanteri çıkarıldı-

Çalışmalar çerçevesinde Alman Biyokütle Araştırma Merkezi tarafından Türkiye'nin biyogaz envanteri çıkarıldı ve son olarak da pilot bölge seçimi için Türkiye'deki mevcut durumu belirlemek amacıyla hayvancılık faaliyetlerinin yoğun olarak yapıldığı çeşitli illerde saha ziyaretleri ve toplantılar gerçekleştirildi.
 
Yasal mevzuat çalışmalarından ve desteklenecek pilot biyogaz tesisinin seçilmesinden sonra Türkiye'nin ilk biyogaz tesisi 2014 yılında faaliyete geçecek. 

Ekleme Tarihi
03.02.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Türkiye'nin İlk Biyogaz Projesi'nde Çalışmalar Devam Ediyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız