Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Çevre, Enerji »  Biyoteknoloji »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler, Paydaşlar
 Çevre Sorunları, Koruma
 Toprak,Su Kaynakları
 Küresel Isınma, İklim Değişimi
 Doğal Kaynaklar Yönetimi
 Enerji Kaynak, Sistemleri
 Sulama, Enerji Sistemleri
 Araştırma, Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek, teşvikler
 Biyoteknoloji
 Hava Durumu
 Diğer
 

Bu da ‘möögaz’...


Samsun’da yaşayan Sinan Erdoğan isimli vatandaş, yetiştirdiği hayvanların gübresini değerlendirmek amacıyla ilkel şartlarda kurduğu tesisle biyogaz üretti ve adını ‘Möögaz’ verdi. 


Samsun’da yaşayan Sinan Erdoğan isimli vatandaş, yetiştirdiği hayvanların gübresini değerlendirmek amacıyla ilkel şartlarda kurduğu tesisle biyogaz üretti ve adını ‘möögaz’ verdi.
 
Evinde beslediği 6 büyükbaş havanın gübresini değerlendirerek, evinin bahçesine kurduğu biyogaz deposu ile elde ettiği metan gazını bir düzenekle evine bağlayan ve çıkan gaza ‘möögaz’ ismini koyan 24 yaşındaki Sinan Erdoğan, evinin şimdilik 30 dakikalık gaz tüketimini karşıladığını ve yeni yaptığı düzenekle günlük gaz ihtiyacını karşılayacağını söyledi.
Samsun’un Çarşamba ilçesine bağlı Beylerce köyünde oturan ve 2009 yılında Ordu Üniversitesi Endüstriyel Elektronik Bölümü mezunu olan Sinan Erdoğan, bu projeyi 1.5 yıl önce internette tesadüfen gördüğünü ifade ederek, oradan yola çıkarak ufak bir portatif oluşturduğunu anlattı. Sinan Erdoğan, günlük 25-30 dakika gaz çıkartacak şekilde üretim yaptığını belirterek, tüp ihtiyacını karşılamaya yeterli olmadığı için de sistemi büyütmeye karar verdiğini vurguladı.

Gazın kendilerine ait olan 6 büyükbaş hayvanlardan sağladığını belirten Erdoğan,”Onlardan elde ettiğimiz atıkların yüzde 50 suyla karıştırıp sisteme ilave ediyoruz. Sistemde 36 derecelik bir ısı ve karıştırmayla birlikte 40 günlük fermantasyon süreci sonrası her attığımız sıvı, gaz olarak dışarı çıkıyor ve depoluyoruz. Bunu da direkt olarak ocaklara bağlayıp kullanıyoruz” dedi.








http://www.tarimtv.gov.tr/

Ekleme Tarihi
09.02.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: biyogaz,möögaz
Link: Bu da 'möögaz'...




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız