Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 23 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Çevre, Enerji »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler, Paydaşlar
 Çevre Sorunları, Koruma
 Toprak,Su Kaynakları
 Küresel Isınma, İklim Değişimi
 Doğal Kaynaklar Yönetimi
 Enerji Kaynak, Sistemleri
 Sulama, Enerji Sistemleri
 Araştırma, Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek, teşvikler
 Biyoteknoloji
 Hava Durumu
 Diğer
 


20 bin çiftçi elektrik borcunu ödeyemiyor

İzmir ve Manisa illerinde toplam 90 bin tarımsal sulama abonesi bulunan Gediz Elektrik’e borcunu ödeyemeyen abone sayısı 20 bini buldu. Borcunu ödeyemeyen 2 bin 400 çiftçi ise elektriği kesildiği için tarlasını sulayamıyor.

Gediz Elektrik ile DenizBank, üreticilere ödeme avantajı sağlayan işbirliği protokolü imzaladı. Bu kapsamda Gediz Elektrik Perakende Satış A.Ş.’den tarım faaliyeti kapsamında elektrik enerjisi tedarik eden tarım sulaması müşterileri, fatura bedellerini Üretici Kart ile altı aya varan vadelerle ödeme imkanına sahip olacak. Protokolle ilgili düzenlenen toplantıda konuşan Gediz Elektrik Müşteri İlişkileri Müdürü Mustafa Demir, işbirliğinin çiftçiler için önemli bir fırsat olduğunu belirterek, “Bölgemizde yaygın olarak sulu tarım yapılması ve bu suyu tarlalarına ulaştırana kadar harcanan enerjinin çiftçi maliyetini arttıran bir unsur olması sebebiyle çiftçilerimizin zor günlerinde yanında yer alarak onlara destek olabilmek adına ve elektik fatura ödemelerinde kolaylık sağlamak amacıyla DenizBank işbirliği ile bu projeyi geliştirdik. Üretici Kart sahibi çiftçiler, elektrik fatura ödemelerini altı aya kadar varan vadeler halinde yapabilecek.” dedi.

'ÇİFTÇİNİN ELEKTRİK BORCU 24 MİLYON LİRAYI AŞTI'

Demir, borcunu ödeyemeyen çiftçilerle ilgili de rakamlar verdi. İzmir ve Manisa’da tarım sulama elektriği kullanan toplam 90 bin aboneleri olduğunu belirten Demir, bu sayının yaklaşık 20 bininin elektrik borcunu ödeyemediğini aktardı. Demir, “20 binin abonemizin ödenmemiş fatura adedi 45 bini buldu. Toplam borç miktarı ise 24 milyon liraya ulaştı.” dedi. Borcunu ödeyemeyen 20 bin abonenin yaklaşık 2 bin 400’ünün elektriğinin kesildiğini kaydeden Demir, “Biz elimizden geldiğinde çiftçimizin tarlasını sulamak için kullandığı elektriği kesmemeye çalışıyoruz. Faturası kesilen ama borcunu ödemeyen abonenin, 10 gün içinde ödeme yapmasını istiyoruz. Bu sürede de borç ödenmezse bir ayın sonunda elektrik borcundan dolayı kesinti yapılıyor.” diye konuştu.
 
 
 
 
 (CİHAN)
 
 

Ekleme Tarihi
21.08.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: çiftçi, elektrik borcu, Gediz Elektrik, Şekerbank
Link: 20 bin çiftçi elektrik borcunu ödeyemiyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız