Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Çevre, Enerji »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler, Paydaşlar
 Çevre Sorunları, Koruma
 Toprak,Su Kaynakları
 Küresel Isınma, İklim Değişimi
 Doğal Kaynaklar Yönetimi
 Enerji Kaynak, Sistemleri
 Sulama, Enerji Sistemleri
 Araştırma, Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek, teşvikler
 Biyoteknoloji
 Hava Durumu
 Diğer
 


2014 Yılına Damga Vurması Beklenen Yeni Teknolojiler

Teknoloji gittikçe gelişiyor ve büyüyor. Şuan popüler olan bilindik birçok teknolojiyi kullanıyoruz. Peki gelecekte popüler olacak teknolojiler neler? Dünyanın saygın teknoloji yayınlarından MIT Tech Review, sizler için gelecekte ün kazanacak teknolojileri sıraladı. MIT Tech Review'in hazırladığı listede yıl içinde popülerlik kazanmış ve geleceği parlak görülen teknolojileri bulabilirsiniz. Teknolojilerin detayları haberimizde.

Teknolojinin hızla geliştiği ve ortaya çıkardığı ürün ekosisteminin gittikçe genişlediği son yıllarda çığır açacak ürünleri tahmin etmek de zorlaşıyor. MIT'in teknoloji dünyasında saygın bir yeri olan Tech Review yayınının her yıl için hazırladığı 10 Breakthrough Technologies 2014 listesi, beyin haritalama projelerinden akıllı rüzgar ve güneş enerjisi kullanımına kadar geniş yelpazede çığır açacak teknolojileri içeriyor.


Tarımsal Hava Araçları

İnsansız hava araçlarının adı, askeri amaçlarla anılırken, son yıllarda tarımsal sorunlara yönelik kullanılabileceği ve farklı alanlarda da verim sağlanabileceği üzerine araştırmalar yapılıyor. Temel olarak mahsul verimini arttırmak, doğal ve çevresel zararlardan korunmak için kullanılacak ve 'drone' olarak anılan araçlar, sulamadan gübrelemeye kadar bir çok ihtiyaca çözüm olabilecek.

Tarımsal sorunlara çözüm olarak bugüne kadar gösterilen çözümlerin ve yapılan projelerin aksine, kullandığı basit sensörler ve kameralar ile ucuz olmasıyla, hafif tasarımıyla dikkat çekiyor. Öyle ki Mayıs'ta ABD'nin Kuzey Dakota eyaletinde test sürecine geçecek olan DragonFlyer X4ES adlı endüstriyel drone, 1 metre genişliğinde ve sadece 2.5 kilogram ağırlığında.

Başta ABD olmak üzere bir çok ülke endüstriyelleşmiş tarımsal drone fikrini ciddiye almaya başladı. Kuzey Dakota Üniversitesi, drone ve benzeri araçların sürüşüyle ilgili eğitimlere başlamış bulunmakta. Artan nüfus ve çevre kirliliğine karşı hızlı ve ucuz bir çözüm olarak görülen drone'lar test sürüşlerinden onay aldıktan sonra yıldızı parlayabilir.
 


 
Akıllı Rüzgar ve Güneş Enerjisi

Büyük veri kavramını ve yapay zeka tekniklerini buluşturan yenilenebilir enerji kaynaklarından rüzgar ve güneşin değişken yapısı, bu kaynakların yaygın kullanımının önündeki en büyük engel olarak görülüyor. Araştırmacılar bu kaynaklar için ultra hassasiyet içeren ölçümler ile çalışarak daha geniş bir kullanıma sunmayı amaçlıyor.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
07.07.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: inovasyon, teknoloji, yeni teknoloji ürünleri, 2014 buluş, teknik, icat, teknoloji, 2014 yeni nesil araç, enerji
Link: 2014 Yılına Damga Vurması Beklenen Yeni Teknolojiler




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız