Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Çevre, Enerji »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler, Paydaşlar
 Çevre Sorunları, Koruma
 Toprak,Su Kaynakları
 Küresel Isınma, İklim Değişimi
 Doğal Kaynaklar Yönetimi
 Enerji Kaynak, Sistemleri
 Sulama, Enerji Sistemleri
 Araştırma, Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek, teşvikler
 Biyoteknoloji
 Hava Durumu
 Diğer
 


Islah etmek şartıyla meralar kiraya verilecek

Kayseri’nin bazı ilçelerinde, ıslah etmek şartıyla küçükbaş ve büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yapanlara mera alanlarının ihaleyle kiraya verileceği duyuruldu.

Kayseri Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan, yaptığı yazılı açıklamada, kiraya verilecek mera alanları ile ilgili şu bilgileri verdi: “4342 sayılı Mera Kanununun 12'nci maddesinin 2'nci fıkrası ve Mera Yönetmeliğinin 19.11.2013 tarih ve 28863 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan değişik 7'nci maddesinin (b) bendine göre, İlimiz Yeşilhisar İlçe merkezi Karaağıl ve Çakırağıl mevkilerinde bulunan 76 ada 601 ve 162 ada 131 parseller ile Develi ilçesi Sindelhöyük Mahallesi'nde bulunan 2456, 2457 ve 3581 parsellerde toplam 10.742 da. mera alanı, ıslah etmek koşulu ile büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık yapan veya yapmak isteyenlerden, Yeşilhisar ilçe merkezi veya Develi ilçesi Sindelhöyük Mahallesi'nde oturanlar ile bunların kurdukları kooperatif, birlik veya tüzel kişiliklere uygun görülecek proje ile 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 51-g maddesi gereğince pazarlık usulü ile 18.09.2014 Perşembe günü saat 10.00'da İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde yapılacak ihale ile kiraya verilecektir. Bölümler, listedeki sırasıyla birbirini takip ederek ihale edilecektir. İhale şartnamesi ve ekleri mesai saatleri içinde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden 250 TL karşılığında alınabilir veya ücretsiz görülebilir. Müracaat şekli, kiralanacak meralarla ilgili bilgi ve haritalar, hazırlanacak proje ile ilgili bilgiler ve istenilen belgeler şartname ve eklerinde belirtilmiştir. Daha fazla üreticinin yararlanabilmesi amacıyla bir istekli en fazla üç bölüme katılabilecektir. Birden fazla bölümün ihalesine katılacak istekliler, her bir bölüm için ayrı projeyle müracaat edeceklerdir. Müracaatlar, hazırlanacak proje ile birlikte 01.09.2014 günü saat 16.00’ya kadar İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne yapılacaktır. İl Mera Komisyonu'nun yapacağı değerlendirme sonucu projeleri yeterli görülen istekliler ihaleye katılabileceklerdir.”

Özkan Kayacan, bu ihale sonunda kiralanmayan yerlerin; öncelik şartı aranmaksızın, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık yapan veya yapmak isteyenlerin gerçek ve tüzel kişilerin uygun görülecek proje ile katılabileceği ihalede kiralanacağını, bu ihalenin yapılacağı tarihin ayrıca duyurulacağını açıkladı. 
 
 
 
 
 
(CİHAN)
 
 

Ekleme Tarihi
04.08.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: meralar, ıslah, kira
Link: Islah etmek şartıyla meralar kiraya verilecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız