Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Çevre, Enerji »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler, Paydaşlar
 Çevre Sorunları, Koruma
 Toprak,Su Kaynakları
 Küresel Isınma, İklim Değişimi
 Doğal Kaynaklar Yönetimi
 Enerji Kaynak, Sistemleri
 Sulama, Enerji Sistemleri
 Araştırma, Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek, teşvikler
 Biyoteknoloji
 Hava Durumu
 Diğer
 


Kırsal alanlar TKDK ile değer kazanacak

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), kırsal turizm projelerine 15 bin avro ile 500 bin avro arasında yüzde 50 geri ödemesiz hibe desteği verecek.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) aquapark, halı saha, yüzme havuzu, paintball, tırmanma platformu, dağcılık, safari, at biniciliği, rafting, sportif aktivite, doğa gezisi, iç sularda özellikle spor ve rekreasyon amaçlı balık avlama, kamp alanları gibi benzeri alanlarda proje geliştirenlere “Kırsal Turizm Programı” doğrultusunda kırsal alanlarda yapılacak turizme dönük yatırımlara 15 bin avro ile 500 bin avro arasında yüzde 50 geri ödemesiz hibe desteği veriyor.
 
Kırsal turizm faaliyetleri kapsamında yapılacak turistlik açık alan aktiviteleri için açık yüzme havuzu inşası, dağ bisikleti gezi alanları inşası, rafting parkuru inşası, doğa yürüyüşleri parkuru inşası, go-kart pisti, hobi bahçeleri ve tarla içi yolların inşası ya da düzenlenmesi, paintball tesislerinin inşası, halı saha tesisi inşası gibi yapım işleri ve düzenlemelere yönelik yatırımlar ile; at bakımı ve binicilik, balık avlama, havuz filtreleme ve dezenfeksiyon, bisiklet kullanımı ve tamiri, paintball, tırmanma platformu, dağcılık, halı saha, aquapark, safari, bahçe bakımı ve düzenlemesi için inşaat yapımı, mevcut işletmelerin modernizasyonu, danışmanlık giderleri, tabela veya pano alımı gibi görünürlük harcamaları ve makine-ekipman satın alımında yüzde 50’ye kadar hibe destek ve 500 bin avro’ya kadar proje kabulü yapılabilecektir. Bu ve benzeri alanlarda proje geliştiren yatırımcılar ayrıca KDV, ÖTV, gelir vergisi, kurumlar vergisi ve gümrük vergisinden de muaf olacak.
 
Aydın ilinin bu tarz tesislere ihtiyacı olduğunu vurgulayan TKDK Aydın İl Koordinatörü Erhan Çiftçi, “Aydın’ın gelişmesine ve kırsal alanların değer kazanmasına katkı sağlayacak olan IPARD fonlarından azami derecede faydalanılması gerekiyor. Bu fonların belirlenen yıllarda yatırımlar için kullandırılmaması ülkemiz için fon/döviz kaybı anlamına gelmektedir. Bu tedbir kapsamında projesi olan vatandaşlarımız, IPARD fonları sayesinde kırsal turizm kapsamında yüzme havuzları, halı sahalar, aquapark tesisleri, kamp alanları, iç sularda özellikle spor ve rekreasyon amaçlı balık avlama gibi birçok alanda yatırım yapabilirler. Kırsal turizm kapsamında farklı alanlarda yapılacak bu tesisler hem Aydın’ın bu tür aktivite alanlarına olan ihtiyacını giderecek hem de ilimizde turizm sektörünün gelişmesinde büyük rol oynayacak. Ege’nin tüm nadide özelliklerini üzerinde taşıyan, doğal ve kültür mirasını turizm ve eğitimle dünyaya sunan güzel ilimiz Aydın’ın hak ettiği noktaya gelebilmesi için daha çok yatırım yapmalıyız” dedi. 
 
 
 
 
(İHA)
 
 

Ekleme Tarihi
26.09.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: kırsal alan, TKDK
Link: Kırsal alanlar TKDK ile değer kazanacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız