Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Mart 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Çevre, Enerji »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler, Paydaşlar
 Çevre Sorunları, Koruma
 Toprak,Su Kaynakları
 Küresel Isınma, İklim Değişimi
 Doğal Kaynaklar Yönetimi
 Enerji Kaynak, Sistemleri
 Sulama, Enerji Sistemleri
 Araştırma, Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek, teşvikler
 Biyoteknoloji
 Hava Durumu
 Diğer
 


TEMA'dan “Dünya Su Günü” Açıklaması

SAMSUN (İHA) - TEMA Vakfı Samsun İl Temsilcisi Ömer Faruk Sönmez, "Su varlığımızın sürdürülebilirliğini sağlamak için Türkiye’de suya dair mevcut 40’ı aşkın yasal düzenlemeyi toparlayacak bir yasaya ihtiyaç duyuyoruz" dedi.
 
22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla açıklama yapan TEMA Vakfı Samsun İl Temsilcisi Ömer Faruk Sönmez, insanın doğanın bir parçası olduğunu söyleyerek, 22 Mart Dünya Su Günü’nü kutladıklarını söyledi. Sönmez, "Dünya Ormancılık Günü Avrupa Tarım Federasyonu (CEA) ve Gıda Tarım Organizasyonu (FAO) kanalı ile; kuzey yarım kürede ilkbaharın, güney yarım kürede sonbaharın başlangıç günü olan 21 Mart’ta, Dünya Su Günü ise Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilen 22 Mart’ta kutlanıyor.
 
TEMA Vakfı olarak, Dünya Ormancılık ve Su Günü’nü kutlarken, insanın doğanın parçası olduğunun altını çizmek istiyoruz. Ağacın gölgesi, suyun sesi olmadan insanın da var olamayacağını hatırlanmasını istiyoruz. Özellikle, su varlığımızın sürdürülebilirliğini sağlamak için Türkiye’de suya dair mevcut 40’ı aşkın yasal düzenlemeyi toparlayacak bir çerçeve yasasına ihtiyaç duyuyoruz. Türkiye’de insanın parçası olduğu üstün eko sistemin yararını koruyacak nitelikteki Su Yasa Taslağı’nın gerekliliğinin bir kez daha altını çiziyoruz" diye konuştu.
 
Büyük şehirlerin bazılarının içme sularını ormanlardan sağladığını söyleyen TEMA Vakfı Samsun İl Temsilcisi Ömer Faruk Sönmez, "Dünya üzerindeki toplam su akışının yüzde 60’ı dünya karasal alanının yüzde 30’unu oluşturan ormanlardan sağlanıyor. Dünyadaki büyük şehirlerin bazıları içme sularının büyük bir bölümünü ormanlık bölgelerden sağlıyor. Ormanların suya en büyük katkısı, sağladığı su miktarının yanında suyun kalitesini koruması olarak öne çıkıyor. Ormanlar tortulaşma kaynaklı düşük su kalitesi sorununu en aza indirgiyor. Ayrıca suya bağlı olarak ortaya çıkan arazi kaymaları ile sel ve taşkınların oluşmasını, çölleşme ve tuzlanmayı engelliyor. Yamaçlarda ve eğimli alanlarda doğal barikat görevi görüyor, su kaynaklarını ve yataklarını koruyor" şeklinde konuştu.
 
 

Ekleme Tarihi
20.03.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: TEMA, Dünya Su Günü, su
Link: TEMA'dan 'Dünya Su Günü' Açıklaması




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız