Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Bilişim, Teknoloji »  Gıda, Tarım Bilişimi »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Teknik Bilgiler
 Gıda, Tarım Bilişimi
 Bilgi Sistemleri
 E-Devlet Uygulamaları
 e-Ticaret, e-İş
 Hassas Tarım
 CBS, Uzaktan Algılama
 Nanoteknolojiler
 Biyoteknoloji, Gen Müh.
 Diğer
 


Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sınavı 1 Haziran’da

BİNGÖL (İHA) - Bingöl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sedat Ildız, 'Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sınavı'nın 1 Haziran’da yapılacağını bildirdi. Ildız, son başvuru tarihinin 16 Nisan 2014 Çarşamba günü olduğunu belirtti.
 
Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetleri amacının, tarım ve hayvancılıkla ilgilenen çiftçilerin verimliliğini arttırmalarına yardımcı olacak bilgi, teknik ve yöntemlere ulaşmasını kolaylaştırmak ve böylece çiftçinin gelir düzeyini arttırmak olduğunu kaydedildi. Bingöl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sedat Ildız, “Tarım ve hayvancılık yapan işletmelerin üretim, işleme ve pazarlama sürecinin bütün aşamalarında karşılaştıkları problemler ve bunların birbirleriyle ilişkileri hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak, tarım ve hayvancılık alanında gelişen teknolojileri kullanmak suretiyle bu problemleri çözebilecek bilgi ve becerileri kazandırmak amacıyla işletme sahiplerinin eğitimini gerçekleştirmek gereklidir. Bakanlığımız tarafından sertifika verilmiş serbest tarım danışmanları, tarımsal danışmanlık şirketleri veya tarımsal danışmanlık demek ve vakıfları ile üretici örgütleri çiftçilere bu konuda gerekli hizmeti belirli bir ücret karşılığında sunmaktadırlar” dedi.
 
Tarımsal yayım ve danışmanlık sistemi içerisinde görev alacak tarım yayımcısı ve tarım danışmanı sertifikası almak isteyen kişiler için bakanlıkça merkezi sınav yapılacağını ifade eden Ildız, “Bu sınava, tarımsal alanda lise, ön lisans veya lisans düzeyinde eğitim görmüş olan kişiler katılabilmektedir. Sınav 01 Haziran 2014 Pazar günü saat 10:00’da Ankara ilinde yapılacaktır. Sınava son başvuru tarihi ise 16 Nisan 2014 Çarşamba günü mesai bitimine kadar olarak belirlenmiştir. Sınav sonunda başarılı olanlardan kamuda görev yapanlara tarım yayımcısı sertifikası, diğer katılımcılara tarım danışmanı sertifikası verilmektedir” ifadelerini kullandı. 
 
 
 

Ekleme Tarihi
08.04.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sınavı, 1 Haziran’da
Link: Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sınavı 1 Haziran’da




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız