Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Bilişim, Teknoloji »  Bilgi Sistemleri »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Teknik Bilgiler
 Gıda, Tarım Bilişimi
 Bilgi Sistemleri
 E-Devlet Uygulamaları
 e-Ticaret, e-İş
 Hassas Tarım
 CBS, Uzaktan Algılama
 Nanoteknolojiler
 Biyoteknoloji, Gen Müh.
 Diğer
 


Tatvan’da Çiftçilerin ÇKS Kaydı Yapılıyor

BİTLİS (İHA) - Bitlis’in Tatvan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından çiftçilerin Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtları yapılıyor.

Bakanlığın Tarım Bilgi Sistemi (TBS) içerisinde yer alan Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi (TÜKAŞ) ile tüm tarımsal işletmelerin üretim bilgilerini kayıt altına alarak, işletme bilgilerinin güncellenmesinin sağlanması amacıyla yapılacak olan ÇKS kayıtları 30 Nisan 2014’te sona erecek. ÇKS kaydını için çiftçilerin müdürlüklerine başvurması gerektiğini belirten Tatvan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Kurban, ÇKS kaydı yapan çiftçilerin tarım alanlarına göre bakanlığın prim, mazot ve gübre desteklemelerinden faydalanabileceğini söyledi.

Tatvan’da şu anda yaklaşık bin civarında kayıtlı çiftçi bulunduğunu aktaran Ali Kurban, ayrıca ilçede 100 bin dönüm civarında ise tarım alanı bulunduğunu dile getirdi. Yapılan ÇKS kaydıyla hem çiftçilerin tarım alanını tespit ettiklerini hem de tespit edilen alanlarla ilgili çiftçilerin bakanlıktan prim, mazot ve gübre desteği almalarını sağladıklarını kaydeden Kurban, “Şu anda bin dolayında kayıtlı çiftçimiz bulunuyor. Yapılacak kayıt ile birlikte bu sayının bin 200 civarına ulaşacağını tahmin ediyoruz. ÇKS kaydı yapan çiftçilerimiz bakanlığın her türlü desteklemelerinden faydalanabileceklerdir. Ancak kayıt dışı olan çiftçilerimiz bu desteklemelerden faydalanamayacaklardır” dedi.

ÇKS kaydı ile tarımsal işletmelerin temel değişkenliklerinden elde edilen kayıtların 2014 yılı genel tarım sayımı için de esas teşkil edeceğini ifade eden Kurban, kayıt dışı olan çiftçilerin son kayıt gününe kadar kayıtlarını yapmalarını gerektiğini sözlerine ekledi.
 
 
 

Ekleme Tarihi
12.04.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Tatvan, Çiftçilerin ÇKS Kaydı Yapılıyor, ÇKS, çiftçi, kayıt
Link: Tatvan’da Çiftçilerin ÇKS Kaydı Yapılıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız