Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Bilişim, Teknoloji »  E-Devlet Uygulamaları »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Teknik Bilgiler
 Gıda, Tarım Bilişimi
 Bilgi Sistemleri
 E-Devlet Uygulamaları
 e-Ticaret, e-İş
 Hassas Tarım
 CBS, Uzaktan Algılama
 Nanoteknolojiler
 Biyoteknoloji, Gen Müh.
 Diğer
Çiftçi, doğru tarım uygulamalarını  

Çiftçi, doğru tarım uygulamalarını web'den öğreniyor

Manavgat Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, kontrollü tarım uygulaması bilgilendirmesi ve çiftçi eğitimini hazırladığı web sayfasından yapıyor.


İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü web sayfasına giren çiftçiler, kontrollü tarım uygulamaları, doğru budama, doğru aşılama yapma, hayvan hastalıkları, doğru süt sağımı, organik tarım uygulamaları, tropikal meyve yetiştiriciliği, aşı yapımı, toprak yapısına özgü bitki ve sebze yetiştirilmesi ile küpeleme çalışmaları hakkında bilgi sahibi oluyor.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü ve Gıda Yüksek Mühendisi Birol Tuncel, hazırladıkları web sahifesi ile çiftçiyi doğru tarım uygulamaları ve güncel bilgiler konusunda bilgilendirdiklerini söyledi. Ziraat mühendisleri ve veteriner hekimler ile birlikte yaptıkları program doğrultusunda köylerde kahvehanelerde çiftçinin iyi tarım uygulamaları hakkında bilgilendirme yaptıklarını belirten Tuncel, 78 köyde çiftçi eğitim programı yaptıklarını kaydetti.
 
Avrupa ülkelerinde çiftçi eğitiminde internet üzerinde eğitimin yaygın olduğuna dikkat çeken Tuncel, doğru tarım uygulaması ve bilgi güncellemesinin ürün alımında bire 5 arttırdığını söyledi. Tuncel, "Hazırladığımız web sahifesi ile çiftçilerimiz, küçükbaş, büyükbaş hayvan yetiştiricileri, toplu üretim ve tüketim yerleri ile tüketiciyi gıda güvenliği konusunda bilgilendiriyoruz. Sahifemizde doğru tarım uygulamaları hakkında çiftçilerimize bilgi veriyoruz. Çiftçimizin doğru bilgi almasına öncülük ediyoruz." dedi.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
21.03.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Çiftçi, doğru tarım uygulamalarını web den öğreniyor
Link: Çiftçi, doğru tarım uygulamalarını 'web'den öğreniyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız