Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Bilişim, Teknoloji »  e-Ticaret, e-İş  »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Teknik Bilgiler
 Gıda, Tarım Bilişimi
 Bilgi Sistemleri
 E-Devlet Uygulamaları
 e-Ticaret, e-İş
 Hassas Tarım
 CBS, Uzaktan Algılama
 Nanoteknolojiler
 Biyoteknoloji, Gen Müh.
 Diğer
 

Recep Tezgel 

 Geçtiğimiz yıl Ekim ayında internet üzerinden  yayın hayatına başlayan ve TÜSİAD ile Türkiye Bilişim Vakfı tarafından e-Devlet uygulamalarının Oscar'ı olarak nitelendirilen 8. eTR Özel Ödülünü alan Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın  Web Tarım TV uygulaması uluslararası alanda örnek proje olarak gösterildi.

Avrupa Birliği  üyesi 27 ülke ile AB aday ülkelerin üye olduğu, Avrupa Komisyonu Bilişim Portalı  epractice.eu, Web Tarım TV projesine örnek çalışma olarak internet sitesinde  yer verdi. Farklı ülkelerden 144.402 üyesi olan  epractice.eu’nin  ana sayfasında, örnek çalışmaların yer aldığı  “Latest Cases” bölümünde ve  Bloq başlıkları  altında Web Tarım TV projesi tanıtıldı.  Komisyonun web portalı  uzmanlar komitesinin altı  üyesinden biri olan ve Microsoft Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Programları Müdürü R.Erdem ERKUL imzalı yazıda  şu ifadelere yer verildi:
‘’Ekim 2010’da Web Tarım TV’nin acılısındaki heyecanı yasayan birisi olarak, bu başarılı projeyi tüm Dünya’ya ve Avrupa’ya portal üzerinden duyurmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Projenin Avrupa ve Dünya’da  büyük ilgi çekeceğini düşünüyorum. epractice.eu her yıl, "Avrupa e-devlet Ödülleri”ni düzenliyor.  E-devlet ödüllerine  Bakanlık bu proje ile başvurabilir.’’ 
epractice.eu, yıl içerisinde atölye çalışmaları, yüz yüze ve online toplantılar ile kamu kurumlarının sunumlarını paylaştığı konferanslar gerçekleştiriyor. Avrupa ülkeleri kamu kurumlarında çalışan uzman ve üyelerden oluşan portalda,  Avrupa‘daki e-devlet, e-sağlık ve e-içerik ile ilgili örnek uygulamalar yer alıyor. 
Ayrıntılı bilgilere ve   örnek projelere http://www.epractice.eu/en/cases/  üzerinden ulaşmak mümkün.
tarim.gov.tr

Ekleme Tarihi
07.03.2011
Ekleyen Kişi
Kemal Erdoğan


Link: Tarım Web TV Uygulaması AB 'ye Örnek Oldu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız