Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 18 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Bilişim, Teknoloji »  e-Ticaret, e-İş  »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Teknik Bilgiler
 Gıda, Tarım Bilişimi
 Bilgi Sistemleri
 E-Devlet Uygulamaları
 e-Ticaret, e-İş
 Hassas Tarım
 CBS, Uzaktan Algılama
 Nanoteknolojiler
 Biyoteknoloji, Gen Müh.
 Diğer
E-ticaret, AVM 

TESK Başkanı Palandöken: -''Eskinin çıraklık modelini uygulayan e-ticaret, AVM'lerin piyasasını ele geçiriyor''

ANKARA (A.A) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, ''Perakende piyasası tümüyle AVM'lerden etkilendi. Bu değişimden en çok mahalle esnafımız zarar gördü. Şimdi de eskinin çıraklık modelini uygulayan e-ticaret, AVM'lerin piyasasını ele geçiriyor'' dedi.

     Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, e-ticaret'in modern çıraklık olduğunu ve Türkiye'de son dönemde önemli bir gelişme gösterdiğini belirtti.

     ''AVM'lerin tehdit altında olduğunu, buna paralel olarak vatandaşların kredi kartlarının dolmaya başlaması sebebiyle mahalle bakkalının ve veresiye defterinin yeniden önem kazandığını'' ifade eden Palandöken, şunları kaydetti:

     ''Bakkallar marketten, marketler süpermarketlerden daha sonra da perakende piyasası tümüyle AVM'lerden etkilendi. Bu değişimden en çok mahalle esnafımız zarar gördü. Şimdi de eskinin çıraklık modelini uygulayan e-ticaret, AVM'lerin piyasasını ele geçiriyor. En önemlisi vatandaşın kredi kartlarındaki artış nedeniyle mahallenin bankası konumundaki küçük esnaf ve veresiye defterleri yeniden önem kazanmaya başladı.''

    
     -''E-ticaret yüzde 50 arttı''-
    
     E-ticaretin, Türkiye'de 2010 yılına göre 2011'de yüzde 50 artış göstererek yaklaşık 23 milyar TL'lik bir hacme ulaştığını dile getiren Palandöken, ''Teknolojinin gelişmesi ve güvenli alışveriş yapılan sanal mağaza sayıları AVM'lerden hızlı artmakta. İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere internet üzerinden alışveriş imkanı sunan 22 bin 252 sanal mağaza bulunmakta'' ifadelerini kullandı.

     AVM'leri tehdit eden diğer bir unsurun da aynı konseptteki alışveriş merkezlerinin yan yana açılmaları olduğunu vurgulayan Palandöken, şunları kaydetti:

     ''Bu durum AVM'ler için bir tehdit olmakta. Birinci dönem açılan AVM'ler alışveriş yapılanlardı, ikinci dönemde buna ilave gezilip tozulacak yerler oldu, son dönemde ilk iki fonksiyona ilave olarak eğlence temalılar yaygınlaşmakta. Önümüzdeki yıllarda AVM'lerde alışverişin kuralları farklılaşacak. En azından yeni AVM'ler değişime ayak uydurmak zorunda kalacak. Perakende piyasasını düzenleyecek yasanın çıkarılması geciktikçe, kuralsız büyüyen AVM'ler zarar görecek. Sonuçta milli servet heba olacak.''


Ekleme Tarihi
06.03.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: E-ticaret, AVMlerin piyasasını ele geçiriyor
Link: E-ticaret, AVM'lerin piyasasını ele geçiriyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız