Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Bilişim, Teknoloji »  Hassas Tarım  »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Teknik Bilgiler
 Gıda, Tarım Bilişimi
 Bilgi Sistemleri
 E-Devlet Uygulamaları
 e-Ticaret, e-İş
 Hassas Tarım
 CBS, Uzaktan Algılama
 Nanoteknolojiler
 Biyoteknoloji, Gen Müh.
 Diğer
 

 Ankara'nın Polatlı ilçesinde, üreticilere hububat zararlıları ve mücadelesi  konusunda  seminer verildi. 

Polatlı Ziraat Odasının düzenlediği "Hububatta Önemli Hastalıklar" konulu seminerde Basf firması uzmanları üreticilere hububatta görülen, sürme, rastık, fusarium, yaprak lekesi, kahverengi pas, sarı pas, külleme gibi hastalıkların teşhis, verdiği zararlar ve bu hastalıklarla mücadele yöntemleri hakkında bilgi verdi. 

Polatlı Güldeste Konak'ta gerçekleştirilen seminere, Polatlı Ziraat Odası Başkanı Zekai Köseoğlu, Ankara Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Muhittin Bıyıkoğlu, Polatlı Muhtarlar Derneği Başkanı Adem Köse, köy muhtarları ve çok sayıda üretici katıldı. 

Polatlı Ziraat Odası Başkanı Zekai Köseoğlu, seminerin açılışında yaptığı  konuşmada , dünyada tarım arazilerinin aynı kaldığını ancak nüfusun sürekli arttığını ve artan nüfusa karşılık mevcut üretim alanlarından daha fazla ürün almanın yollarının aranması gerektiğini söyledi. 

Köseoğlu, şunları kaydetti: 

"Türkiye'de ortalama 2 bin 220 kilogram olan buğday üretiminin arttırmanın yoluna bakmamız gerekmektedir. Tarım topraklarını genişletme imkanımız yok. Ancak şimdi Türkiye'nin buğday ortalaması olan 2220 kiloyu artırmanın yoluna bakmak zorundayız. Bunun içinde bu tür bilgilendirme toplantılarının yapılmasının zorunlu olduğunu düşünüyorum. Sizlere hizmet eden Ankara Pancar Kooperatifi, Tarım  Kredi Kooperatifi Polatlı Muhtarlar Derneği, Ziraat odası olarak etkinlikleri hep birlikte yapacağız. Sevgili başkanlarımıza bu konuda katkıda bulundukları içinde teşekkür ediyoruz." dedi. 

Köseoğlu, eğitim çalışmalarına devam edeceklerini 16 Martta Konya'da gerçekleştirilecek Tarım ve Hayvancılık fuarına üyelerini götürmek istediklerini sözlerine ekledi. 

Konuşmaların ardından Basf Firması yetkilileri, Bölge  Satış  Sorumlusu Şükrü Tuncay Bulut, Teknik Müdür Hüseyin Büyük ve Ürün Müdürü Süleyman Altıntaş çiftçilere hububatlarda görülen hastalıklar ve tanı ve mücadele  konusunda  bilgi verdi. 

 

 

 

 

www.sondakika.com

Ekleme Tarihi
15.03.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Polatlı'da Hububat Zararlılarına Karşı Seminer




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız