Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Bilişim, Teknoloji »  Hassas Tarım  »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Teknik Bilgiler
 Gıda, Tarım Bilişimi
 Bilgi Sistemleri
 E-Devlet Uygulamaları
 e-Ticaret, e-İş
 Hassas Tarım
 CBS, Uzaktan Algılama
 Nanoteknolojiler
 Biyoteknoloji, Gen Müh.
 Diğer
paydaş 

Tarımda paydaşlar buluştu

Cine Tarım A.Ş. önderliğinde 2000’li yıllarda başlatılan Tarım Paydaşları buluşması günümüzde de devam ediyor.
 
 
Cine Tarım A.Ş. ve Tüyap organizasyonunda gerçekleşen toplantıda Tarım Paydaşları finans, mobil ve bilişimi konuştular.
Finans, mobil ve bilişim sektörlerinin temsilcilerinin katıldığı toplantıda Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürü Gürsel Küsek, ÇKS bilgilerinin sektör ile paylaşımı esasları hakkında bilgi verdi ve paydaşların görüşlerini dinledi.
Tüyap Genel Müdürü İlhan Ersözlü Avrasya Tarım Fuarı ve Tüyap tarım fuarları hakkında bilgi verdi. Cine Tarım Genel Müdürü Kemal Erdoğan ise Adana ve Avrasya Tüyap tarım fuarları ile eşzamanlı yapılacak ileri tarım teknolojilerini sahaya inmesinin plan ve stratejilerini ortaya koyacak kongre tasarımını anlattı ve paydaş kurumların görüşlerini dinledi.
 
 
Türkiye’nin ilk çiftlik yönetim programı olan Bluetooth ile çalışan cep telefonu ve tablet bilgisayar ile her yerden ulaşılabilen, içinde kolay ÇKS, ne kadar destek alırım hesaplarının kolayca yapılabileceği www.ciftcidefteri.com sunumunu gerçekleştirdi.
Erdoğan sunumunda Çifti Defteri ile çiftçinin ne kadar çabuk ve kolay bilgiye ulaşabileceğini, tüm verilerini anında görebileceğini belirterek şunları söyledi:
 
Mobil operatörler üreticinin önemini 3 yıl önce öngörüp üreticilerin işlerini kolaylaştıracak bilgi ve hizmet servislerini üreticilerin hizmetine sundular. Bilişim sektörü bugüne kadar üreticiyi müşteri olarak görmedi Çiftçi ve Bilgisayar kavramları yan yana gelemedi. Bu güne kadar tarım sektörüne yönelik yapılmış tek kampanya 2012 yılında İntel sponsorluğunda tarımsal pazarlamanın yaptığı kampanyadır. Bilişim sektöründen tarım sektörüne daha çok ilgi göstermesini istiyoruz.
 
Bu konuda tarım sektörüne yönelik ülkemizin ilk çiftlik yönetim programını ilk lasmanını sizlere sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sizlerle paylaşmak istediğimiz proje Türkiye’nin ilk Çiftlik Yönetim Programı Çiftçi Defteri. Mobil operatörler üreticinin önemini 3 yıl önce öngörüp üreticiler Bluetooth çalışan cep telefonu ile her yerden ulaşılabilen, kullanımı kolay basit ve üreticimizin işini kolaylaştıran Çiftçi Defteri, üreticimiz var olan arazi, bahçe, mera, serasını kaydedecek. Traktörü, alet ekipmanları, çalışanlarını bir kere kaydedip Çiftliğini oluşturacak. Her gün yaptığı işleri cep telefonundan bilgisayarından tabletinden kaydedecek Tek tuşa dokunarak. Tarla bazında, İşletme bazında yaptığı masraflarını, alacaklarını, borçlarını görebilecek. Çiftçi Defteri finans, mekanizasyon, bitki koruma, bitki besleme sektörünün lider kurumları ile yapacağı iş birlikleri ile üreticiler işlerini kolaylaştıracak çözümler sunmaya devam edecektir.
 
Bilişim ve mobil sektörün lider kurumları ile üreticilere farklı fiyat aralıklarında donanım ve yazılım çözümleri içeren kampanyalar düzenleyeceğiz. Çiftçi defter tüm mobil operatörlerin kullanımına açık bir projedir.
Geçmişte bir çiftlikte en önemli alet belki sapan sonrasında onun yerini traktörler aldı ama artık bugün bir çiftlikteki en önemli en fonksiyonel yöneticinin doğru kararlar almasını işini kolaylaştırmasını sağlayan alet yeni nesil cep telefonudur. Kolay taşınabilir tablet, bilgisayarlardır.
 
Çiftçi defterinin Türk tarımına önemli bir hizmet yapacağına inanıyorum. Tüm tarım paydaşlarından bu yenliğin yayılmasında destek vermesini rica ediyorum. Katkılarınızla ortak akıl ile bilgi paylaşım platformumuzu kurup geliştireceğimizi, nasıl bir fuar? Nasıl bir kongre istiyoruz sorularına doğru cevaplar bulacağımıza inanıyorum.”
 
Toplantıdaki sunum ve videolara bu linkten ulaşabilirsiniz
 
http://www.gidatarimkongresi.com/paydaslarliste.asp

Ekleme Tarihi
17.06.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Tarımda paydaşlar buluştu
Link: Tarımda paydaşlar buluştu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız