Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Bilişim, Teknoloji »  CBS, Uzaktan Algılama  »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Teknik Bilgiler
 Gıda, Tarım Bilişimi
 Bilgi Sistemleri
 E-Devlet Uygulamaları
 e-Ticaret, e-İş
 Hassas Tarım
 CBS, Uzaktan Algılama
 Nanoteknolojiler
 Biyoteknoloji, Gen Müh.
 Diğer
Uzaktan Algılama Birimi Bilgilendirme Toplantısı 

UZAKTAN ALGILAMA BİRİMİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
 
ADANA İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ "UZAKTAN ALGILAMA BİRİMİ" TARAFINDAN, ÜRÜN TESPİTİ VE REKOLTE TAHMİNİ ÇALIŞMALARI HAKKINDA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI 
 
 
 
ADANA (İHA) - Adana İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü "Uzaktan Algılama Birimi" tarafından, ürün tespiti ve rekolte tahmini çalışmaları hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.
 
Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürlüğüne bağlı “Uzaktan Algılama Birimi”nin yürüttüğü çalışmalar, konu uzmanı teknik elemanlar tarafından anlatıldı.
 
Uydu görüntü teknolojileri kullanılarak kültür bitkileri desteklemelerinin ve rekolte tahminlerinin sağlanması amacıyla yapılan çalışmaların anlatıldığı toplantıda sunum yapan Harita Yüksek Mühendisi M. Fatih Selçuk, Adana'da yapılan altyapı çalışmaları ve Uzaktan Algılama biriminin faaliyetleri hakkında açıklama yaptı.
 
Sarıçam İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Adem Curabaz, Sarıçam ilçesinde yürütülen İleri Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) Uygulamaları Programı ve Uzaktan Algılama çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi.
 
Yapılan sunumların ardından, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Akmaz, yaptığı konuşmada, Uzaktan Algılama teknolojisi ile ürün tespiti ve rekolte tahminlerinin doğru biçimde yapılmaya başlanması ve İleri ÇKS programlarının yaygın hale getirilmesi ile birlikte, Adana tarımının çok büyük faydalar sağlayacağını belirtti. Akmaz, "Bu tür uygulamaların, Adana’nın tüm ilçelerinde yaygınlaştırılması gerekir. Ziraat odaları ve tarım teşkilatı, uyum içerisinde çalışarak, Uzaktan Algılama çalışmaları ve ÇKS uygulamalarını daha ileri bir seviyeye taşıyabilir" dedi.

Ekleme Tarihi
29.11.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Uzaktan Algılama Birimi Bilgilendirme Toplantısı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız