Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Bilişim, Teknoloji »  Biyoteknoloji, Gen Müh.  »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Teknik Bilgiler
 Gıda, Tarım Bilişimi
 Bilgi Sistemleri
 E-Devlet Uygulamaları
 e-Ticaret, e-İş
 Hassas Tarım
 CBS, Uzaktan Algılama
 Nanoteknolojiler
 Biyoteknoloji, Gen Müh.
 Diğer

AVRUPA BİYOTEKNOLOJİ DERNEĞİ BAŞKANI PROF. DR. DÜNDAR, GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANI MEHDİ EKER'İ ZİYARET ETTİ
 
KAYSERİ (İHA) - Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Avrupa Biyoteknoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Munis Dündar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker'i makamında ziyaret etti.
 
 
 
 
 
28 Eylül -1 Ekim 2011 tarihleri arasında Cumhurbaşkanlığının himayesinde İstanbul'da gerçekleştirilen Avrupa Biyoteknoloji Kongresi'ne verdiği destekten dolayı teşekkürlerini sunmak amacıyla Bakan Eker'i ziyaret eden Prof. Dr. Dündar, Bakan Eker'e şükran plaketi verdi.
 
Temel olarak Türkiye'nin tarım, gıda ve hayvancılık politikalarının ele alındığı ziyarette Avrupa Biyoteknoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Munis Dündar, "Türkiye'nin tarım politikaları ve Avrupa standartlarının kurulması ile ilgili çalışmalarda ve bu konularda yapılacak olan Avrupa Birliği projelerinde Bakanlığa dernek olarak bilimsel ve eğitimsel alanda gerekli her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.
Merkezi İtalya'da olan Avrupa Biyoteknoloji Derneği'nin 33 ülkede temsilcisi bulunduğunu ifade eden Prof. Dündar, derneğin, biyoteknoloji alanındaki gelişmeleri yakından takip ettiğini ve eğitimsel olarak desteklediğini kaydetti.
 
Ziyarette Erciyes Üniversitesinde 2012-2013 eğitim-öğretim yılından itibaren eğitime başlayacak olan Avrupa Biyoteknoloji Okulu çalışmalarından da bahseden Prof. Dr. Dündar, "Erciyes Üniversitesi'nde önümüzdeki yıldan itibaren tıp fakültesi öğrencilerine lisans ve yüksek lisans düzeyinde uluslararası biyoteknoloji eğitimi verilecek. Açılacak olan Biyoteknoloji Okulu biyoteknoloji alanında İngilizce eğitim veren ve 13 Avrupa Üniversitesinin ortak organizasyonu ile kurulmuş Türkiye'deki tek örnek olacak" dedi.
Bu okulda Avrupa'dan gelen öğrencilerin ve akademisyenlerin Türkiye'deki öğrenciler ve akademisyenlerle bir araya geleceğini ifade eden Prof. Dr. Dündar, ''Bu, Avrupa ve Türkiye için yeni bir model. Çok üniversiteli bir eğitim sistemi. Türkiye'nin AB'ye katılım sürecinde önemli bir model oluşturacaktır. Diğer ülkeleri de işin içine katarak, önemli bir sistemi oluşturabilir'' dedi.
 
Erciyes Üniversitesi Biyoteknoloji okulunun önemli bir iş birliği ortaya koyacağını belirten Prof. Dündar, bundan sonra yapılacak olan bilimsel toplantılara Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından destek alabilmenin söz konusu olacağını sözlerine ekledi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker ise Prof. Dr. Dündar'ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Avrupa Biyoteknoloji Derneği'nin çalışmalarına Bakanlık olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.
 
 

Ekleme Tarihi
17.12.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'i Ziyaret Etti




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız