Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Bilişim, Teknoloji »  Diğer »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Teknik Bilgiler
 Gıda, Tarım Bilişimi
 Bilgi Sistemleri
 E-Devlet Uygulamaları
 e-Ticaret, e-İş
 Hassas Tarım
 CBS, Uzaktan Algılama
 Nanoteknolojiler
 Biyoteknoloji, Gen Müh.
 Diğer
 


Patates salatası için 37 bin dolar topladı!

İnternetten patates salatası yapmak için 10 dolara ihtiyacı olduğunu söyleyen 31 yaşındaki Zack Brown'ın tamamen şaka niyetiyle yaptığı bu girişimi ses getirdi, kısa sürede 37 bin dolar toplayınca dünyanın gündemine oturdu.

Şaka yollu patates projesi 3 Temmuz'da başlatıldığından bu yana 37.000 dolardan fazla bağış topladı. Zack Brown projeyi başlattığında, hedefi sadece 10 dolar toplamaktı ve 25 günlük bir kaynak bulma süresi vardı.
 
Bağışlar hızlanınca, Brown da onlara ayak uydurarak komik hedefler koymaya başladı. Mesela, 100 dolara eriştikten sonra iki farklı tarif denemek, 75 dolarda pizza partisi vermek gibi. Sonra iş iyice çığırından çıktı ve 1.000 dolarda patates salatasının yapımını canlı yayınlayacağını, 3.000 dolara ulaştığında projenin destekçilerini bir yer kiralayıp partiye davet edeceğini söyledi.
 
Brown, Reddit'deki Ask Me Anything yazısında şöyle diyor. "Bu kadar ileri gideceğini hiç tahmin etmezdim. 10 dolar yeterli bir hedef gibi görünüyordu. Sanırım insanlar saçma ve sıradan bir şey etrafında bir olma fikrine ilgi duyuyorlar. Patates salatası ilginç bir şey olmayabilir, ama görünüşe bakılırsa hepimizi bir araya getiriyor."
 
Brown'ın Kickstarter sayfasının en altındaki küçük bir notta yazanı da söylemeden geçmeyelim. "Pek güzel olmayabilir. İlk defa patates salatası yapıyorum."
 
Son zamanlarda proje kabul kurallarını gevşeten Kickstarter artık yasa dışı ve tehlikeli olmayan neredeyse her projeye onay veriyor. Önceden projelerin onaylanması şartken artık onaylanmadan da başlatılabiliyor. Yine de Kickstarter, projeleri istediği zaman kapama hakkını elinde tutuyor.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
09.07.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: patates, Patates salatası
Link: Patates salatası için 37 bin dolar topladı!




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız