Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Bilişim, Teknoloji »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Teknik Bilgiler
 Gıda, Tarım Bilişimi
 Bilgi Sistemleri
 E-Devlet Uygulamaları
 e-Ticaret, e-İş
 Hassas Tarım
 CBS, Uzaktan Algılama
 Nanoteknolojiler
 Biyoteknoloji, Gen Müh.
 Diğer
 


Eğitimli Çiftçi Herkese Örnek Oluyor

Bilecik'in Osmaneli ilçesine bağlı Selçik köyünde örtü altı kursu alan çiftci Ergün Er, serasında yetiştirdiği domates ve biberleri toplamaya başladı.

Osmaneli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İş-kur Müdürlüğü ve Osmaneli Ziraat Odası örtü altı sebze yetiştiriciliği kursuna giden Ergün Er'in yetiştirdiği ürünleri yerinde görmek isteyen Osmaneli Ziraat Odası Başkanı Ertuğrul Ünver, bilinçli çiftçinin seralarını gezdi. Seralar ve seralarda yetiştirdiği ürünlerle alakalı bilgi veren çiftçi Ergün Er, severek yaptığı işin tüm Selçik köylülerine örnek olmasını temenni etti. Er, "15 yıl önce başladığımız seracılığa bir sera yaparak başladık. Baktık ki seracılık bizim için daha güzel ve daha verimli olacak. Açık alanda tarım işimizi örtü altı seracılık yapmaya karar verdik ve sera işimizi çoğaltmaya başladık. Osmaneli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İş-kur Müdürlüğü ve Osmaneli Ziraat Odası ilçede ve köylerde örtü altı sebze yetiştiriciliği kursları düzenlediler. Bu kurslara katılarak daha bilinçli çiftçilik yapmayı öğrendik. bugün seracılığı büyüterek 4 dönüm yapıyorum. Yaptığım ürünleri hem erkenden çıkartıyorum hem de kaliteli ürün çıkartıyorum. Çıkarttığım ürünler kaliteli olduğu içinde satmakta hiç zorlanmıyorum. Tek zorladığımız mazot ve gübre fiyatlarıdır. Bu konuda da yetkililerden bizleri desteklemelerini bekliyoruz" dedi.
 
Ziyaret esnasında konuşan Osmaneli Ziraat Odası Başkanı Ertuğrul Ünver ise, "Ergün kardeşim benim köylümdür. Çiftçiliği babasından devralmıştır. Babasından gördüğü ve öğrendiği çiftçiliğe bir de bizim verdiğimiz kurslara katılarak çiftçiliğini geliştirerek örtü altı seracılık yapmaya başladı. Şu anda 4 dönüm serası olan Ergün kardeşimiz bilinçli Önder ve örnek çiftçilik yapmaktadır. Köyde herkesten önce domates, yağlık biber ve çekirdeksiz karpuz ürünlerini çıkartmakta ve çıkartığı ürünlerde pazarlama sorunu yaşamamaktadır. Ürünler hem kaliteli hem de doğal. Çünkü örtü altı üretim yaptığı için yetiştirdiği sebzeler ne yağmurdan, ne böcekten nede soğuktan etkilenmiyor. Bizim topraklarımız seracılığa uygun topraktır. Seracılığı daha yaygın hale getirmek için zaman zaman kurslar düzenleyeceğiz. Çiftçilerimizi bilinçli çiftçilik yapması konusunda elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Çünkü Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk “çiftçi köylünün efendisidir” demiştir. Biz de bu sözün üzerine tüm çiftçilerimizi köylülerin efendisi yapmak için çiftçilerimizin yanındayız" diye konuştu.
 
Öte yandan Ziraat Odası Başkanı Ünver, bilinçli ve örnek çiftçi olan Ergün Er’e günün anısına plaket verdi.
 
 
 
(İHA)
 
 

Ekleme Tarihi
28.07.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Eğitimli Çiftçi, Herkese Örnek Oluyor, çiftçi, tarım
Link: Eğitimli Çiftçi Herkese Örnek Oluyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız