Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Bilişim, Teknoloji »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Teknik Bilgiler
 Gıda, Tarım Bilişimi
 Bilgi Sistemleri
 E-Devlet Uygulamaları
 e-Ticaret, e-İş
 Hassas Tarım
 CBS, Uzaktan Algılama
 Nanoteknolojiler
 Biyoteknoloji, Gen Müh.
 Diğer
 


TZOB'dan çiftçilere son gün uyarısı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), çiftçi kayıt sisteminde (ÇKS) bu yıl hem 2014 hem de 2015 yılı kayıtlarının yapılacağına dikkat çekerek, 2014 kayıtları için son günün Cuma olduğunu hatırlattı. Tarımsal desteklerden yararlanabilmek için ÇKS'ye başvurmak gerekiyor.

Konuyla ilgili olarak Birlik Başkanı Şemsi Bayraktar tarafından yapılan yazılı açıklamada, TZOB’un yazılı girişimleriyle, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 30 Haziran 2014 tarihinde sona eren ÇKS başvurularıyla ilgili süreyi, 29 Ağustos 2014 tarihine uzattığı kaydedildi. Yoğunluk yaşanma ihtimali göz önünde bulundurularak çiftçilerin bir an önce ÇKS kayıtlarını yaptırmaları gerektiğini vurgulayan Bayraktar, üreticileri bu yıla mahsus iki ÇKS başvurusu yapılacağı konusunda da uyardı. Yeni ÇKS yönetmeliğine göre, üreticilerin bu yıl hem 2014, hem de 2015 yılı ÇKS başvurularını yaptırmaları gerektiğine dikkati çekti. Bayraktar, şunları aktardı:

“Her iki başvuru da süre uzatımı nedeniyle tarih olarak neredeyse birbirleriyle çakışıyor. Üreticilerimizin her iki başvuruyu birbiriyle karıştırmamaları gerekiyor. Çiftçilerimiz 29 Ağustos 2014 Cuma günü mesai saati bitimine kadar 2014 yılı ÇKS başvurularını yaptıracaklar. Üreticilerimiz olası sıkışıklıkları düşünerek son günü beklenmeden tarım il ve ilçe müdürlüklerine bir an önce başvurusunu yapmalı. 2015 yılı ÇKS kayıtları ise 1 Eylül’de başlayacak, 31 Aralık 2014 tarihinde sona erecek.”
 
 
 
 
 
 
(CİHAN)
 
 
 

Ekleme Tarihi
27.08.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: TZOB'dan çiftçilere, son gün uyarısı, ÇKS
Link: TZOB'dan çiftçilere son gün uyarısı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız