Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Bilişim, Teknoloji »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Teknik Bilgiler
 Gıda, Tarım Bilişimi
 Bilgi Sistemleri
 E-Devlet Uygulamaları
 e-Ticaret, e-İş
 Hassas Tarım
 CBS, Uzaktan Algılama
 Nanoteknolojiler
 Biyoteknoloji, Gen Müh.
 Diğer
Tavuk Gübresini Ekonomiye Kazandıracak Proje Hazırlandı 

Sakarya'nın Kaynarca ilçesi Ziraat Odası, çiftliklerdeki tavuk gübrelerinin tarımsal amaçlı gübre ya da biyoyakıt olarak kullanılması amacıyla bir proje hazırlattı.

Projeyi hazırlayan Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Çevre Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof.Dr. Saim Özdemir, tavuk gübresinin tarımsal amaçlı gübre ya da ısı değeri yükseltilip kümesler için biyoyakıt haline getirilebileceğini söyledi.

 
Kaynarca Ziraat Odası, 500'e yakın tavuk çiftliğinin bulunduğu ilçede tavuk gübresinin değerlendirilmesi için proje hazırlattı. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA)'na teklif olarak sunulacak proje kabul görürse, hem çevre kirliliği önlenecek hem de çiftliklerden elde edilecek gübreler tarımsal amaçlı gübre ya da biyoyakıta dönüştürülecek. Projeyi hazırlayan SAÜ öğretim üyesi Saim Özdemir, tavuk gübrelerinin preslenip gübre ve biyoyakıt haline getirilmesini amaçladığını kaydetti. Projenin hayata geçirilmesi durumunda şu anda depolanması sorun olan tavuk gübrelerinin preslerle pelet hale getirilerek ekonomiye ve tarıma kazandırılmasının mümkün olabileceğini anlatan Özdemir, "Tavuk gübresi preslenip tarımsal amaçlı gübre yada ısı değeri yükseltilip kümeslere biyoyakıt haline getirilecek. Hem atık değerlendirilmiş olacak hem de katma değer eklenmiş bir ürün haline getirilecek. Bu yolla çevre kirliliği de önlenmiş olacak." dedi.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
20.07.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Tavuk Gübresini Ekonomiye Kazandıracak Proje Hazırlandı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız