Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Bilişim, Teknoloji »  BASINDAN MAKALELER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Teknik Bilgiler
 Gıda, Tarım Bilişimi
 Bilgi Sistemleri
 E-Devlet Uygulamaları
 e-Ticaret, e-İş
 Hassas Tarım
 CBS, Uzaktan Algılama
 Nanoteknolojiler
 Biyoteknoloji, Gen Müh.
 Diğer

 

İnternet kitlesel imha silahı mı? Tanrı’nın nimeti mi?

 




   Fatoş Karahasan

   Markalar trendler

   f[email protected]


 

Geçtiğimiz hafta, internetin yirminci yıldönümü için, Roma’da önemli bir buluşma düzenlendi. Toplantının en önemli konuğu, 1991’de  İsviçre’deki Cern Enstitüsü’nde www. world-wide-web’i, yani dünya-çapında-ağ’ı başlatan Tim Berners-Lee’ydi.

Kendisiyle söyleşi yapan La Repubblica muhabirinin “internet bir kitlesel imha silahı mıdır?”  sorusuna, Lee’den şu yanıt geldi: “Bu güzel bir tanım. İnternetin yaratıcılığı da burada. Her teknoloji inovasyon getirmiyor. Teknoloji “temel” veya “çatı” olmak üzere iki türdür.  Birinci tür,  gelişmeyi her zaman daha ileriye taşır. Diğeriyse, sadece anlık bir değer ve o teknolojiyi bulan kişiye para yaratmak için ortaya çıkar. Internet “temel” bir teknolojidir.”

Lee’ye göre, ağ bağlantısının insanlık için çok büyük bir önemi var. Nobel Barış ödülü sahibi Liu Xiaobo’nun interneti “Tanrı’nın bir nimeti olarak tanımladığına” dikkat çeken Lee,  internetin temel bir insanlık hakkı olduğunu  savunuyor.

 
 
 



 

 
 
 
 
 
Tim Berners-Lee



Markanız Web3.0’a Hazır mı?

Roma’daki toplantıdan bir gün sonra, İstanbul’da düzenlenen Web3.0İstanbul Konferansı’nda, ülkemizin önde gelen pazarlama, iletişim ve bilişim kuruluşlarının  yöneticileri   “Markanız Web3.0’a hazır mı” sorusuna yanıt aradılar. Konferansta, “Bulut Bilişim”, “Mobil Lokalizasyon”, 4 Ekranın birleşmesi”, “Videonun artan gücü”, “Sosyal ağlar”, “2025’te Pazarlama” gibi çeşitli konu başlıkları üzerinde duruldu. Başarılı örnekler sunuldu. Sabah oturumlarından kısa bir özet vermek gerekirse;

1. Mobil Yükselişte: Avea Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Dehşan Ertürk, pazarlama dünyasının  giderek daha da mobil bir boyut kazanacağına dikkat çekti. Cep telefonları, kullanıcıların anlık olarak hangi noktada olduğunu saptadığı için, kişilere bulundukları bölgeye göre özel reklam mesajı iletilmesi de  mümkün oluyor. “Lokasyon bazlı” bu iletişim biçimi, geleceğin reklam modellerinin en önemli ögesi olmaya hazırlanıyor.

2. Kral Video: TTNet Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Mehmet İlker Koçak’ın verdiği bilgiye göre,  son on yıl içinde ülkemizde internet kullanıcı sayısı 2 milyondan 35 milyona yükselmiş durumda. Türkiye, internet kullanımı artışında Avrupa’da ilk sıralarda yer alıyor.Ülkemizde internete girenlerin %42’si video seyrediyor.

3. Dijital Reklam Büyüyor: IAB ve Reklamverenler Derneği Başkanı Ahmet Pura konuşmasında, dünya genelinde 2011 yılı reklam yatırımlarının 501 milyon dolara erişeceğini söyledi. Türkiye’de 6 aylık reklam yatırımının 2,277 milyon TL olduğunu belirten Pura, 2010-2011 yıllarında dijital pazarlama bazlı reklam yatırımlarının %38 arttığına dikkat çekti. Ahmet Pura, 2015 yılında dijitalin reklam yatırımları içindeki payının %15-16 civarında olmasını beklediklerini de sözlerine ekledi.

4. Elektronik cihaz pazarında Avrupa’yı sollayan büyüme:

Konferansta konuşan GfK Türkiye Müşteri Hizmetleri Yöneticisi Cengiz Yorgancıoğlu, Türkiye’de elektronik cihaz pazarındaki büyümeye dikkat çekti. Avrupa’da ilk 6 aylık dönemde global teknoloji cihazları harcamasındaki artışın %19’dan %6’ya gerilediğini ifade eden Yorgancıoğlu, Türkiye’deyse %20’lik bir artış yakalandığını belirtti.

 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
19.11.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Paylaş | |

>> Arşiv İçin Tıklayınız